Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) a anunţat, marţi, că anul acesta va organiza ultima acţiune în cadrul programului „Un copac pentru generaţia viitoare”, lansat în urmă cu un deceniu cu scopul de a revitaliza livezile din judeţ şi de a salva de la dispariţie soiurile tradiţionale, prezente de cel puţin 150 de ani în Transilvania.

Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a menţionat că primăvara aceasta vor fi distribuiţi gratuit circa 5.000 de puieţi de pomi fructiferi, care vor fi plantaţi în gospodăriile cetăţenilor din judeţ.

Iniţiatorii programului şi-au propus ca în decurs de zece ani să distribuie 40.000 de pomi fructiferi, iar obiectivul va fi atins în acest an, potrivit reprezentantei fundaţiei HKA.

„Ediţia 2023 a programului ‘Un copac pentru generaţia viitoare’ este în curs de pregătire. Anul acesta vor fi distribuiţi circa 5.000 bucăţi de puieţi de pomi fructiferi în judeţul Covasna, aceasta fiind ultima acţiune în cadrul programului care se finalizează, pe parcursul a zece ani însumând 40.000 de bucăţi de puieţi distribuiţi”, a declarat Bereczki Kinga.

O parte dintre puieţi au fost obţinuţi în pepiniera pe care membrii fundaţiei au înfiinţat-o în localitatea Valea Crişului, alţii au fost achiziţionaţi, iar oamenii au putut alege din mai multe soiuri de mere, pere, pruni, cireşi, vişini, gutui, etc

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail