Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor lansa anul acesta două programe pentru stimularea mediului de afaceri, urmând să finanţeze din bugetul local 30 de proiecte start-up şi 10 proiecte inovatoare.
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectele start-up vor fi finanţate cu câte 20.000 de euro iar cele inovatoare, cu câte 40.000 de euro şi şi-a exprimat speranţa că implementarea acestora va contribui la crearea de noi locuri de muncă în oraş.
„Ştiţi foarte bine că influenţa municipalităţii în a crea locuri de muncă este indirectă, dar noi ne dorim să formăm un climat pentru tinerii care au o idee bună de a avea curaj să-şi facă propria afacere, ceea ce, dacă vor fi de succes, ar putea însemna câteva locuri de muncă create pentru generaţia lor. De aceea, ne-am propus ca începând cu acest an să lansăm un program start-up, să finanţăm 30 de proiecte a câte 20.000 de euro şi sperăm că, accesând aceste fonduri, tinerii vor putea să se realizeze. De foarte multe ori am spus să suntem aproape de Braşov, foarte mulţi văd doar pericolul acestei distanţe mici între cele două localităţi, dar dacă cineva are o idee bună, avem o piaţă de 300.000 de oameni la 30 de minute de noi şi putem să vindem acolo produsele sau serviciile noastre. Deci, putem, locuind în Sfântu Gheorghe, să beneficiem de banii braşovenilor, dincolo de cei care sunt în municipiul Sfântu Gheorghe”, a declarat Antal Arpad.
Spre deosebire de programul start-up, cel de al doilea nu se adresează doar tinerilor, iar prin acesta vor putea fi finanţate anual câte zece proiecte inovatoare.
„Al doilea program nu este doar pentru tineri (…), este un program de minimis pentru inovare şi aici vorbim de 10 proiecte anual a câte 40.000 de euro. Deci, în total, dacă în fiecare an avem câte 10 proiecte, atunci vom avea 40 în următorii patru ani şi eu cred că multe lucruri se pot schimba în bine în municipiul Sfântu Gheorghe”, a mai spus edilul.
Oana Mălina Negrea/ AGERPRES