Ştrandul municipal din Sfântu Gheorghe, care dispune de cinci bazine de diferite dimensiuni, se deschide pentru public începând de vineri, au anunţat reprezentanţii Sepsi Rekreativ, care administrează bazele de agrement din subordinea Primăriei.

Potrivit directorului societăţii, Bodor Lorand, preţul biletelor standard a crescut cu 2 lei faţă de anul trecut, iar tariful de intrare în weekend va fi de 72 de lei de persoană.

„Am majorat puţin preţurile, pentru că numai inflaţia a fost de 14% şi, în plus, avem cheltuieli mari cu utilităţile (…) În cursul săptămânii biletul standard pentru adulţi va fi de 58 de lei, cu doi lei mai mult decât anul trecut şi am introdus şi un tarif de weekend de 72 de lei, pentru că am văzut că la sfârşit de săptămână era foarte aglomerat, practic, era plin atât ştrandul, cât şi parcarea, pur şi simplu nu mai aveai unde parca”, a declarat pentru AGERPRES Bodor Lorand.

Acesta a precizat că locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe care prezintă cardul Sepsi, precum şi deţinătorii cardurilor pentru familii numeroase, eliberate la cerere de către Primărie, vor beneficia de reduceri semnificative. Discounturi vor avea şi copiii sub 18 ani, persoanele de peste 60 de ani, precum şi cele cu handicap.

Ştrandul va fi deschis zilnic, între orele 9-20, până în luna septembrie, dacă vremea va fi favorabilă.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit în ultimii ani patru milioane de lei din bugetul local pentru modernizarea acestui ştrand, proiectul incluzând, printre altele, realizarea unui miniaquaparc – montarea unor tobogane cu cascade şi valuri de apă.

„Pe lângă bazinul pentru copii, cu o adâncime de 0,40 m, în care părinţii îşi pot lăsa copiii să se bucure de apă în voie, la ştrand există şi mijloace de distracţie în apă, precum bazinul cu tobogan de 5 metri şi un bazin de senzaţii. Cei cărora le place să înoate mai mult, au la dispoziţie un bazin de 10×17 metri şi unul de dimensiuni olimpice. Temperatura apei: 22 – 25°C”, se menţionează pe site-ul Sepsi Rekreativ.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail