Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf"

Aproape 190 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi în unităţile medicale din judeţul Covasna, cei mai mulţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Potrivit conducerii instituţiei, majoritatea pacienţilor trataţi la Spitalul Judeţean se află în stare medie şi gravă, printre aceştia numărându-se şi un adolescent în vârstă de 14 ani, care suferă de diferite dizabilităţi fizice şi mintale.

„El a prezentat o formă gravă de pneumonie COVID bilaterală (…), plămânul drept nu îi mai funcţionează, motiv pentru care am încercat să îl transferăm la o clinică universitară, dar, din păcate, nu i-am găsit un loc, nu au putut să îl primească” , a declarat directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas.

Miercuri, la spitalul din Baraolt erau internaţi 14 pacienţi, la Târgu Secuiesc 18, la Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna 68, iar la Spitalul din Sfântu Gheorghe 86 de pacienţi.

În ultima săptămână, Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat 22 de decese în rândul pacienţilor COVID-19, cele mai multe de la începutul pandemiei raportat la acest interval de timp, fiind vorba despre 14 bărbaţi şi 8 femei cu vârste cuprinse între 52 şi 90 de ani, nevaccinaţi şi cu comorbidităţi.

Conform Prefecturii Covasna, în judeţ se înregistrează la ora actuală 1335 de cazuri de COVID-19 active, incidenţa fiind de 5,89 la mia de locuitori.

Un număr de 575 de persoane sunt în carantină la domiciliu, iar peste 1.000 în izolare la domiciliu.

Covasna se menţine printre judeţele cu cea mai scăzută rată de vaccinare, sub 30%, de la începutul campaniei fiind administrate 93.724 de doze, dintre care 34.667 în rapel, 10.801 sunt vaccinări complete care nu necesită rapel, iar 5.396 de persoane au efectuat şi doza a treia.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail