Pârtii Sugas Bai - Covasna

Foto: Silviu Ipatioaei- Mesagerul de Covasna

 

Ambele pârtii de schi din staţiunea Şugaş Băi sunt practicabile în urma ninsorilor din ultimele zile, iar autorităţile locale au anunţat că în weekend vor suplimenta numărul curselor pentru transportul turiştilor dinspre Sfântu Gheorghe.

„Datorită condiţiilor meteorologice favorabile şi ninsorilor din ultimele zile, ambele pârtii de schi din Şugaş Băi sunt deschise. Experienţa ne-a arătat că în weekend există un trafic crescut către staţiune, iar pentru a evita aglomeraţia, compania locală de transport public Multi-Trans va pune în circulaţie autobuze din oră în oră în weekenduri, în plus faţă de orarul obişnuit. Numărul maxim de maşini care pot fi parcate simultan în Şugaş Băi este de 70, aşa că, pentru a evita aglomeraţia din weekend, schiorii pot folosi autobuzele pentru a ajunge la pârtii în timpul programului”, se arată într-un comunicat postat miercuri pe pagina de internet a Primăriei.

Autobuzele vor circula din oră în oră de la fosta barieră de acces spre staţiune, atât dus cât şi întors, iar biletul pentru o cursă va costa 2,5 lei pe sens.

„Prima cursă pleacă la ora 9,00, iar pasagerii se pot urca în autobuz de la fosta barieră de acces spre staţiune. Autobuzul va urca spre Şugaş Băi în fiecare oră la fix şi va coborî la şi jumătate. Ultima cursă se va întoarce în oraş la ora 21,30. Autovehiculele vor fi lăsate să urce în staţiune doar dacă există un loc liber, în rest maşinile putând să fie parcate lângă fosta barieră. Poliţia Locală va acorda asistenţă pentru gestionarea corespunzătoare a parcării şi a traficului în staţiune. În acelaşi timp, cursele obişnuite de autobuz programate vor continua: de la staţia de autobuz din Parcul Elisabeta până la Şugaş Băi la orele 10,00 şi 16,00, şi retur la orele 13,00 şi 19,00″, precizează reprezentanţii Primăriei.

Pârtiile de schi sunt deschise de luni până joi între orele 15,00 şi 20,00, vineri între orele 15,00 şi 21,00, iar în weekend între orele 9,00 şi 21,00, starea acestora putând fi urmărită prin intermediul camerelor web pe site-ul Sepsi ReKreativ.

Preţul unei urcări cu teleschiul este de 8 lei pentru adulţi şi de 6 lei pentru copiii sub 18 ani, pentru persoanele de peste 60 de ani şi persoanele cu dizabilităţi. Biletele de sezon variază între 18 şi 300 de lei, în funcţie de numărul de urcări, iar locuitorii din Sfântu Gheorghe care deţin un card Sepsi beneficiază de o reducere de 50%.

Pârtia mică are o lungime de 250 metri cu o diferenţă de nivel de 65 metri, iar pârtia mare are o lungime de 560 metri cu diferenţă de nivel 150 metri, ambele fiind de dificultate medie.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail