AJOFM Covasna: Două cursuri de formare, programate pentru luna martie

Două cursuri de formare, gratuite, unul de casier și unul de agent de securitate – sunt programate să se desfășoare în luna martie, în județul Covasna, în organizarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Cursurile de formare profesională gratuite organizate în cadrul AJOFM Covasna sunt disponibile doar pentru șomerii înregistrați în evidențele Agenției, atât pentru cei cu drept de indemnizație, cât și pentru cei fără drept de indemnizație.

În vederea participării la cursurile de formare profesională gratuite, persoanele interesate se pot înregistra in evidențele AJOFM Covasna, ca persoane în căutarea unui loc de muncă, tip șomer fără drept de indemnizație, înscrierile la cursuri efectuându-se cu aproximativ 30 de zile înainte de lansare.

Pentru luna martie sunt prognozate două cursuri de formare profesională: unul de agent de securitate, pentru un număr de 14 persoane și unul de casier, tot pentru 14 persoane, au transmis reprezentanții instituției.

Zeci de cursuri în planul de formare al AJOFM Covasna, pentru anul 2023

În planul de formare al AJOFM Covasna sunt cuprinse, pentru anul 2023, 33 de cursuri, prin Bugetul Asigurărilor de Șomaj (BAS), dintre care un curs de inițiere, 23 de cursuri de recalificare, 3 cursuri de specializare și 6 cursuri de competențe- cheie. Cursurile sunt dedicate unui număr de peste 460 de șomeri din județ. Cele 33 de cursuri planificate pentru anul 2023 sunt de: agent de securitate, ajutor de bucătar, bucătar, cameristă, casier, comerciant- vânzător mărfuri alimentare; competențe -cheie de comunicare în limba română; competențe de bază în domeniul matematicii,  competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației, consilier de orientare privind cariera, fasonator mecanic, femeie de serviciu, florar -decorator, frizer, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitor spații verzi, referent resurse umane, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze; lucrător comercial, lucrător în gospodărie agroturistică, lucrător în culturi de câmp și legumicultură,  manichiurist, patiser, pizzar.

„În afara cursurilor organizate din Bugetul asigurărilor de șomaj (BAS), se vor organiza cursuri din Fondul Social European (FSE), pentru cele necesare pieței muncii și care rezultă prin chestionarea agenților economici și/sau a nevoilor NEETs, persoane în căutarea unui loc de muncă, absolvenți care compun grupul țintă.”- au informat reprezentanții AJOFM Covasna.

Cursuri organizate la nivel național, în luna martie

La nivel național, în luna martie se vor desfășura 130 programe de formare profesională, pentru un număr de 1.950 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului București, a informat Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), printr-un comunicat de presă emis recent.

„Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător comercial – 142 persoane; competențe cheie – comunicare în limba română – 140 persoane; competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere – 112 persoane; operator introducere, validare și prelucrare date – 110 persoane; ajutor bucătar – 98 persoane; instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze – 90 persoane; îngrijitor spații verzi – 84 persoane; manichiurist – 62 persoane; coafor – 56 persoane; contabil – 51 persoane. Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea <<Persoane fizice/Cursuri de formare profesională>>.”- arată aceeași sursă.

Ana CIORICI COSTACHE

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail