Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat vineri,  14 iunie a.c., două activități informativ-preventive dedicate elevilor și cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din municipiul Sfântu Gheorghe.

Într-un comunicat de presă transmis către Mesagerul de Covasna, de compartimentul Relații Publice al instuției, se menționează că acțiunile fac parte din Programul de prevenire a victimizării minorilor, Proiectul Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, și Campania locală „Părinți responsabili, copii protejați!”.

Potrivit sursei citate, „pe parcursul întâlnirilor, elevii și cadrele didactice au beneficiat de recomandări privind creșterea gradului de conștientizare a modalităților de prevenire a victimizării minorilor, precum și prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise. De asemenea, au fost abordate și noțiuni esențiale de educație rutieră, menite să responsabilizeze tinerii participanți la trafic și să contribuie la siguranța lor pe drumurile publice.

Activitățile desfășurate subliniază implicarea constantă a polițiștilor în menținerea siguranței celor mai tineri membri ai comunității noastre și necesitatea stabilirii unei relații de încredere între aceștia și autoritățile de ordine publică.

Poliția încurajează toți părinții și cadrele didactice să colaboreze activ în aceste demersuri, astfel încât împreună să asigurăm un mediu sigur și educat pentru copiii noștri”.

M.D.C.

 

 

 

                     

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail