Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, reprezentanți ai I.J.J. Covasna – Compartimentul de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale, precum și ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat marți, 1 august a.c.,  activități informative cu caracter preventiv pe raza localității Chiuruș.

Celor 18 elevi însoțiți de un cadru didactic de la Școala Gimnazială  ,,Végh Antal” din comuna Cernat prezenți la tabăra organizată pe raza localității Chiuruș  le-au fost oferite recomandări pentru prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise, prevenirea faptelor comise cu violență și prevenirea apelurilor abuzive prin S.N.U.A.U. 112. De asemenea, au fost distribuite flyere cu informații de interes.

Într-un communicat de presă transmis către Mesagerul de Covasna, de purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, se menționează că acțiunea se înscrie în calendarul activităților derulate în cadrul Campaniilor  ,,Dincolo de aparențe” și ,,Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!”, precum și a Programului de prevenire a violenței domestice.

O altă activitate de acest gen, desfășurată de polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară a avut loc a miercuri, 2 august a.c., se

„Aceștia au fost prezenți în cadrul taberei organizată de către Serviciul de Ajutor Maltez  din localitatea Micfalău, unde au participat 13 elevi și un cadru didactic de la Școala Gimnazială  ,,Féjer Aktos” din comună.

Celor prezenți le-au fost oferite recomandări pentru prevenirea plecărilor voluntare și a disparițiilor de minori, prevenirea traficului de persoane, precum și prevenirea pornografiei infantile. De asemenea, au fost distribuite flyere cu informații de interes”, arată sursa citată.

Acțiunea se înscrie în calendarul activităților derulate în cadrul Proiectelor  ,,Plecatul de acasă nu e o soluție!” și ,,Siguranță Online!”.

M.D.C.

Foto arhiva: IPJ Covasna- actvități preventive  în tabăra de la Comandău

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail