Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiștii rutieri și cei de siguranță școlară au desfășurat recent o serie de activități de prevenire în unitățile de învățământ locale, consolidând astfel angajamentul față de siguranța comunității și, în special, a celor mai tineri membri ai acesteia.

Acțiunile de prevenire au inclus sesiuni educative, prezentări interactive și discuții deschise cu elevii și cadrele didactice. Obiectivul principal a fost informarea și sensibilizarea cu privire la diverse aspecte legate de siguranța personală, prevenirea violenței și a infracțiunilor.

Temele abordate în cadrul acestor întâlniri au fost diverse și au inclus:

  • Siguranța pe internet și prevenirea bullying-ului și a cyberbullying-ului,
  • Prevenirea violenței în școli,
  • Prezentarea pericolelor asociate consumului de substanțe interzise,
  • Siguranța rutieră pentru copii și adolescenți,
  • Importanța respectării legii și a normelor de conviețuire socială.

Polițiștii au utilizat metode moderne de prezentare, inclusiv jocuri de rol și studii de caz, pentru a capta atenția și a stimula implicarea activă a elevilor, într-un efort de a crea un mediu educational sigur și prietenos. Construirea unei relații de încredere între tineri și autorități este esențială, iar aceste sesiuni reprezintă un pas important în această direcție.

Rezultatele activităților desfășurate s-au reflectat în feedback-ul primit din partea participanților și în interesul acestora față de subiectele discutate.

Prin aceste inițiative, Poliția Covasna își reafirmă dedicarea față de siguranța și educația preventivă a comunității. Prevenția este cheia pentru o societate sigură și bine informată, iar astfel de programe pentru a proteja și a educa viitoarele generații rămân activități de bază în portofoliul polițiștilor de prevenire și nu numai.

IPJ CovasnaCompartimentul Relații Publice

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail