Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat, joi, asocierea cu Primăria Baraolt în vederea realizării unor investiţii în valoare de aproape 3,5 milioane de lei la spitalul din localitate.

Potrivit proiectului, vor fi reabilitate aleile, parcările şi instalaţiile exterioare de alimentare cu apă potabilă, canalizare menajeră şi pluvială, precum şi iluminat public din incinta unităţii medicale.

„Căile de comunicaţii ale spitalului, precum şi reţelele de utilităţi din incinta spitalului se află într-o stare tehnică degradată şi este necesară asigurarea funcţionalităţii tuturor elementelor infrastructurii spitaliceşti, cu întreruperi minime pentru intervenţii, Spitalul Orăşenesc Baraolt fiind singurul spital din zona „Erdovidek-Ţinutul Păduros”. Valoarea totală a investiţiei (…) este de 3.463.505,94 lei fără TVA”, se arată în raportul prezentat de autorităţile locale.

Conform acordului, oraşul Baraolt va contribui la realizarea investiţiei cu minim 50% din valoarea totală, iar CJ Covasna cu maxim 50%, fără a depăşi suma de 700.000 lei/an.

Spitalul acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, spitalizare de zi sau servicii paraclinice în specialităţile anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie-imagistică medicală atât locuitorilor din zona Baraolt, cât şi celor din comunele învecinate din judeţul Braşov.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Sursa foto: https://www.institutiimedicale.ro/

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail