A treia acţiune de dezinsecţie împotriva ţânţarilor va avea loc la Sfântu Gheorghe în nopţile de 6 şi 9 august. La fel ca în cazul acţiunilor precedente, operaţiunea se va desfăşura după lăsarea întunericului pentru a avea efectul scontat şi pentru a proteja albinele. Vineri noaptea acțiunile de dezinsecție vor viza zonele periferice, iar luni noaptea cele centrale.

Având în vedere că în acest an acțiunile de dezinsecție au loc de la sol, nu din aer, acestea trebuie repetate de trei ori pentru a obține rezultatul dorit. Pentru acţiune vor fi folosite pompe manuale, dar substanţele insecticide vor fi împrăştiate şi din maşină, urmând să fie cuprinse toate zonele publice ale Municipiului Sfântu Gheorghe, inclusiv satele aparţinătoare, zone de agrement sau parcuri.

De asemenea, vor fi împrăştiate substanţe şi împotriva căpuşelor în zonele de picnic, cum ar fi malul Oltului sau liziera pădurii spre Şugaş Băi.

Se vor folosi substanțe sub formă de ceață termică și soluții apoase. Substanţele folosite sunt Cypermetrin în cazul ţânţarilor (aviz nr. 3400BIO/18/12.24) şi Biotrin plus pentru căpuşe (aviz nr. 3226BIO/18/12.24). Ambele substanţe sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii şi au toate avizele necesare.

Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori ca în timpul acţiunii să se evite zonele vizate pentru a nu inhala vaporii substanțelor folosite. Accesul este permis după o jumătate de oră de la terminarea tratamentului. În caz de ploaie, acţiunile vor fi decalate cu o zi.

www.sfantugheorgheinfo.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail