În cadrul celei de a 5-a ediții a programului de participare a tinerilor Com’ON Sepsi, locuitorii din Sfântu Gheorghe pot vota pentru 10 din totalul de  47 inițiative depuse de 32 de echipe.

Ideile înscrise pot fi votate pe site-ul programului până la 12 septembrie, iar cele 25 de inițiative cu cele mai multe voturi vor fi susținute pentru a fi implementate în perioada 13 septembrie – 10 decembrie.

Într-un comunicat transmis către Mesagerul de Covasna, de organizatori, se menționează  că cele  47 inițiative înregistate în proiect au trecut de evaluarea tehnică, respectiv au îndeplinit criteriile stabilite în regulament.

„Gama de inițiative prezentate în acest an a fost din nou foarte colorată: evenimente sportive, programe culturale, ateliere de meșteșuguri, conferințe educative și informative și multe altele. Comparativ cu anul trecut, anul acesta au registrat mai multe propuneri pentru evenimente sportive și stiluri de viață sănătoasă. S-a pus un accent mai mare pe tema relației dintre generațiile mai în vârstă și cele mai tineri, precum și pe tema îngrijirii persoanelor în vârstă. Au fost propuse mai multe programe profesionale și activități educative, dar numărul programelor pentru copii a scăzut”, se arată în comnucicat.

Informații despre cine și cum poate vota

Organizatorii precizează că prin votul public acordat, cetățenii din municipiul Sfântu Gheorghe vor decide care dintre aceste inițiative vor fi susținute și implementate, respectând principiul bugetului participativ.

Pentru a veni în sprijinul celor care aleg să voteze, aceștia ne-au comunicat care sunt pașii de urmat.

Cine poate vota?

Orice persoană care este/locuiește/studiază/ lucrează în Sfântu Gheorghe, are peste 14 ani la data votului și are un cont de Facebook activ. O persoană poate să voteze un număr maxim de 10 inițiative. O inițiativă nu poate primi mai mult de un vot din partea unei persoane. Un vot deja exprimat nu mai poate fi retras.

Cum se poate vota? 

Votul poate fi exprimat pe pagina web comonsepsi.ro (accesează secțiunea VOTEZ INIȚIATIVELE) intrând pe descrierea detaliată a unei inițiative și apăsând butonul VOTEZ. Pentru ca votul să poată fi exprimat, persoana în cauză trebuie să fie autentificată pe site cu numele, numărul de telefon și codul de verificare primit în SMS. În primele trei zile de votare, sistemulä este încă în testare, așa că, dacă apar probleme, organizatorii așteaptă sesizări de erori printr-un mesaj pe paginile de Facebook sau Instagram ale Com’ON Sepsi, sau prin e-mail la [email protected].

Premierea

Câștigătorii vor fi desemnați în urma votului public și se vor acorda cel puțin 25 premii în 3 categorii: minim 19 premii în competiția generală și maxim 3 premii pentru categoria specială de vârstă 14-17 ani. Inițiativele premiate vor primi un sprijin financiar de până la 3.000 de lei și vor fi implementate în perioada 13 septembrie – 10 decembrie.

Cea de-a cincea ediție a programului de participare a tinerilor este organizată de către Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul Pont și Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și BCR (Banca Comercială Română).â

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail