19În urma protestelor angajaţilor din sistemul instituţional al Ministerului Finanţelor Publice, ieri a avut loc întâlnirea reprezentanților sindicatelor membre ale Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe cu ministrul finanțelor publice, domnul Viorel Ștefan, și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, domnul Bogdan Nicolae Stan.

S-a convenit faptul că este inacceptabilă scăderea salariilor pentru 30% din cei 27.000 angajați ai ANAF, în condițiile în care activitatea fiscului este una de importanță strategică pentru economia României.

Având în vedere că legea se află în dezbatere la Parlament, Ministerul Finanțelor Publice, alături de sindicate, vor susține repoziționarea salarizării angajaților ANAF în anexele la legea salarizării, astfel încât să se asigure respectarea principiului importanței sociale a muncii și asigurarea de salarii egale la muncă egală.

Având în vedere faptul că protestele spontane care s-au desfășurat în ultimele 3 zile nu au fost organizate de sindicate, nu putem da asigurări că nu vor mai avea loc astfel de manifestări.

BIROUL DE PRESĂ

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail