Elevii covăsneni sunt invitaţi să se înscrie, în această perioadă, la concursul de creativitate artistică „Amândoi, în aburul pâinii”.

Aflată la cea de-a XIII-a ediție, competiția intitulată „Amândoi, în aburul pâinii” este organizată de Fundaţia Culturală „Cezara Codruţa Marica” şi de către Centrul de Studii Literare „Grigore Vieru” din Târgu-Mureş, în parteneriat cu revista „Vatra veche”,  fiind dedicată zilelor de 1 şi 8 martie.

Conform organizatorilor, se pot înscrie elevi de la orice unitate școlară din țară, la una dintre cele trei secțiuni competiționale: creație artistică a elevilor din ciclul primar, din ciclul gimnazial, din ciclul liceal. Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie cu creaţii originale, versuri, pagini de proză literară sau desene care exprimă frumuseţea, sinceritatea, bucuria, speranţa ce luminează la vârsta copilăriei sau a adolescenței, relaţiile de viaţă, în special cele educative, dintre copil sau adolescent şi mamă.

Lucrările vor fi trimise pe adresa Fundației Culturale „Cezara Codruța Marica”, B-dul Cetății nr.13, 540089 Târgu-Mureș, sau pe adresa de e-mail [email protected].

„Creațiile trebuie trimise până în data de 20 februarie, pentru a putea anunța rezultatele în ziua de 1 martie.” – ne-a spus ieri președintele Fundației, Valentin Marica.

Întrebat dacă la concurs participă și elevi din județul Covasna, acesta a răspuns:

„Avem concurenți din județul Covasna și ne bucurăm de prezența lor în concurs.”

Textele sau desenele trebuie să fie însoțite de o fișă cu datele personale ale concurentului, menționând numele și prenumele, clasa, școala la care învață, domiciliul, număr de telefon sau adresă de e-mail, profesorul îndrumător.

Pe site-ul http://fundatiacezara.ro/ pot fi găsite informații despre concurs.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail