Peste 80 de covăsneni s-au prezentat, de la începutul anului și până în prezent, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, pentru a solicita informații privind modul de a ocupa locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatori prin rețeaua EURES.

Directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că 89 de persoane s-au prezentat, de la începutul anului, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, pentru a se informa despre modul în care pot ocupa locuri de muncă din rândul celor puse la dispoziţie de angajatori prin rețeaua EURES.

„89 de persoane sunt în continuare evidențiate de noi ca fiind interesate de a munci în străinătate (…). Locurile de muncă oferite prin EURES, în general sunt constante. De data aceasta, în Spațiul Economic European sunt aproximativ 1.700 de locuri de muncă vacante.”– a declarat ieri, directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Spre exemplu, conform platformei Eures, în Malta sunt disponibile 200 de posturi de șofer de autobuz și tramvai; în Portugalia, aproximativ 400 de posturi de culegător de zmeură; în Italia, 100 de posturi de infirmier, posturi de asistent medical, în Franța, un post de lucrător hotelier. Locuri de muncă vacante sunt și în Germania, Slovacia, Irlanda, Republica Cehă, Marea Britanie, Spania, Austria, Luxembourg, Norvegia, Ungaria, Bulgaria.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, pentru a afla informații suplimentare.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail