. . panouri-kosO echipă de elevi de la Liceul Tehnologic „ Kós Károly” din Sfântu Gheorghe și-a propus să atragă atenția asupra importanței protecției mediului înconjurător, prin amplasarea unor panouri cu fotografii, în centrul municipiului.
Panourile, nouă la număr, au fost realizate de elevi și expuse din 28 noiembrie, până ieri, în parcul din Sfântu Gheorghe, acțiunea făcând parte dintr-un proiect derulat în colaborare cu Asociația „Turulmadár” din Sfântu Gheorghe.
„Practic, a fost o expoziție realizată în colaborare cu Asociația <<Turulmadár>>, fiind o continuare a unui proiect la care au participat elevii noștri și care urmează să fie finalizat în cursul acestei luni. În cadrul expoziției fost amplasate în oraș panouri cu fotografii surprinse la pârâul Simeria, prin care s-a dorit atragerea atenției asupra faptului că trebuie să protejăm natura.”- a spus directorul Liceului Tehnologic „Kós Károly”, dr. Szőke Annamária.
„Au fost expuse nouă panouri, prin care am dorit să arătăm cât de important este să avem grijă de natură. Poate că nu vor fi schimbări de pe o zi pe alta, dar credem că este un început bun.” – a spus Balázs Dániel, unul dintre elevii implicați în această activitate.
Panourile au fost realizate după ce o echipă compusă din elevi ai Liceului a participat la o activitate de teren.
„Am făcut fotografii pe teren, am avut o acțiune de ecologizare – am strâns deșeurile din zona pârâului Simeria, am făcut diverse analize și am realizat un documentar. Am dorit să arătăm cât de neprotejate sunt anumite zone ale orașului și să îi sensibilizăm pe oameni.” – a spus Balázs Dániel.
În cadrul aceluiași proiect, în urmă cu câteva luni, patru elevi ai instituției, împreună cu coordonatorii lor, au realizat în curtea Liceului Tehnologic „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe o stație meteorologică.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail