Circa 80 la sută din locurile de cazare în pensiunile agroturistice covăsnene din Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) au fost ocupate în minivacanța prilejuită sărbătorirea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale. . .

Ppensiunea-cetate-balvanyos-copyotrivit vicepreședintelui ANTREC, Daragus Attila, câteva sute de turiști au petrecut minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie la pensiunile agroturistice covăsnene din Asociație, astfel că gradul de ocupare a fost de aproximativ 80%.

„Au fost aproape pline pensiunile; au venit câteva sute de turiști (…), majoritatea din sudul țării, iar gradul de ocupare a fost în jur de 80%” – a spus ieri vicepreședintele Antrec, Daragus Attila, care a opinat că turiștii sunt atrași de aerul curat și de gastronomia locală.

„A fost și zăpadă acum și mulți așteptau zăpada; (turiștii – n.r.) s-au plimbat, au stat la aer curat. De altfel, printre motivele pentru care turiștii aleg această zonă se numără, cred eu, aerul curat și gastronomia locală, dar nici prețurile nu sunt mari, sunt acceptabile.” – a spus Daragus Attila.

Continuă rezervările pentru Crăciun

El a precizat că pentru petrecerea de Revelion locurile de cazare la pensiunile din rețeaua Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural (ANTREC) – filiala Covasna sunt rezervate în procent de 100%, însă pentru Crăciun continuă rezervările.

„Pentru Crăciun, locurile de cazare sunt rezervate în procent de aproximativ 70%.” – a spus Daragus Attila. Potrivit acestuia, și pentru Crăciun și Revelion rezervările au început în luna octombrie, fiind făcute, în mare parte, de către persoane din sudul țării.

Cei care își vor petrece sărbătorile de iarnă la pensiunile ANTREC Covasna vor fi serviți cu bunătăți de sezon și vor putea primi și vizita lui Moș Crăciun.

„Turiștii vor fi așteptați cu bucate specifice. De obicei, cineva intră în rolul lui Moş Crăciun și merge din cameră în cameră cu daruri pentru copii”, a mai spus Daragus Attila.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail