Primăria municipiului Sfântu Gheorghe organizează o nouă ediție a Târgului de Crăciun. Comercianţii, asociaţiile sau fundaţiile care se ocupă de comercializarea obiectelor şi produselor predominant tradiționale se pot înscrie în această perioadă.
Mai mulţi comercianţi, mai multe produse unice şi delicatese culinare, aceasta este promisiunea Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe care organizează și anul acesta, în perioada 16 – 24 decembrie, în Piața Centrală a orașului, tradiționalul Târg de Crăciun.
În afară de bucatele tradiţionale, vizitatorii se vor putea delecta cu tradiționalul „kürtőskalács”, cu langos, castane sau mere coapte şi multe alte bunătăţuri specifice sezonului rece.
Comercianții se pot înscrie în cadrul Târgului de Crăciun cu produse din piele şi tricotaj; creaţii de artă industrială, arte plastice; jucării de lemn, produse de artizanat; săpunuri hand-made, produse cosmetice; produse din papetărie şi cărţi; ornamente și cadouri; dulcuri şi bunătăţi culinare specifice Crăciunului.
Pentru a putea participa, comercianții trebuie să completeze un formular de înscriere, ce poate fi accesat pe site-ul oficial al Primăriei, la care să ataşeze fotografii cu produsele ce urmează să fie expuse spre vânzare şi standul de prezentare; să prezinte autorizaţia de funcţionare sau un document care dovedeşte personalitatea juridică a acestora; și să achite o taxă de participare, care variază în funcție de categoria de produs înscrisă în concurs.
Cei interesaţi sunt aşteptaţi să își depună documentele de înscriere, până pe data de 28 noiembrie a.c., de luni până joi, între orele 09:00-16:00, şi vineri între orele 09:00-14:00, la Biroul de Evenimente Culturale din str. Libertății nr.1, sau prin e-mail la adresa [email protected].
Formularele de înregistrare pot fi descărcate de pe pagina: www.sfantugheorgheinfo.ro.
Târgul va avea deschiderea oficială în data de 16 decembrie, la ora 12:00, şi va funcţiona zilnic în intervalul orar 12:00-20:00, iar în data de 24 decembrie, acesta va fi deschis între orele 10:00 și 14:00.
. . I.A.