. . O paradă a portului popular românesc ar putea să se desfășoare duminică, la Sfântu Gheorghe, în organizarea grupului intitulat „Alianța Patrioților Români”.

Evenimentul este planificat în ideea marcării „Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România” instituite în cea de-a doua duminică din luna mai, au transmis reprezentanții „Alianței Patrioților Români”, în cursul zilei de astăzi, comisia de autorizare urmând să se pronunțe cu privire la organizarea acestui eveniment.

„Ne-am dori să marcăm Ziua Portului tradițional printr-un marș în orașul Sfântu Gheorghe, ce ar urma să înceapă la ora 9.00, de la Statuia ostașului români, după care să se participe la o ceremonie religioasă (…). Planificăm evenimentul pentru toată lumea! Noi vrem să fim prieteni cu toții!”- a declarat inițiatorul „Alianței Patrioților Români” și al evenimentului, Mircea Alexandru Octavian. El a declarat că și-ar dori ca toți cei care dețin costume tradiționale sau cămașă tradițională, să le poarte la acest eveniment, iar cei care care nu dețin costume populare sau elemente ale acestora, „să poarte pe mână, pe frunte, în mâini sau la brâu, orice bandieră ce reprezintă culorile Drapelului României”.

„Alianța Patrioților Români” este o platformă socială deschisă „celor care sunt români, celor care simt românește, trăiesc românește și vor să facă un bine acestei țări”, a declarat inițatorul acesteia, Mircea Alexandru Octavian.

Vom reveni cu informații.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail