Peste 150 de locuitori ai oraşului Sfântu Gheorghe au aprins, ieri, o lumânare în parcul Elisabeta şi au rostit câteva cuvinte în  memoria victimelor incendiului de vineri de la Bucureşti. . .

Tineri, oameni mai în vârstă, copii, români şi maghiari au ieşit ieri din case, la ora 19:00, pentru a aduce un omagiu victimelor care au pierit vineri noaptea în Clubul bucureştean Colectiv, în timpul unui concert.

Majoritatea au venit din solidaritate, după cum au declarat, chiar dacă nicio victimă a incendiului nu a fost din Sfântu Gheorghe sau din judeţ. „Suntem aici din solidaritate, în primul rând, împreună  cu părinţii. Mă gândesc şi la copilul meu. El acum e nou-născut, dar nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Poate cândva s-o gândi şi altcineva la el sau la alţii”, a spus o mămică.

„Pur şi simplu am venit să fiu solidar cu cei care suferă din cauza incendiului din Bucureşti”, ne-a mărturisit Daniel.

„A fost ca un magnet. Pur şi simplu nu am putut să nu vin, ca să ţin sufletul de mână celor duşi. Puteam să fim şi noi. Poate să fim mai curajoşi să ne uităm în jur să vedem unde intrăm, de ce intrăm, dacă este bine să intrăm şi să spunem când ceva nu este în regulă. De ceva timp încerc să nu mai am aşteptări. Fiecare face cum consideră, poate aprinde o lumânare acasă. Eu aşa am simţit, a fost ca un magnet. Nu ştiu dacă e bine sau nu e bine, dar mie îmi face bine să vin să aprind o lumânare chiar dacă este una de 2 doi lei sau de 10 lei”, a declarat actriţa Camelia Paraschiv-Katai, prezentă la eveniment.

„Suntem solidari cu victimele de la Colectiv. E posibil să se mai întâmple, să se mai repete. Şi părinţii trebuie să aibă grijă de copii, de tineret. Să scoată din lege „pe propria răspundere”, printr-o ordonanţă a Guvernului. Mare atenţie primarii, când semnează, să deschidă ochii. Adică să trimită pe teren subalternii să vadă dacă este în regulă. Proprietarii sunt de vină, pentru că au cumpărat hala aceea şi au investit în ea buretele acela ieftin, şi nu l-au cumpărat pe cel ignifug”, este de părere domnul Peter, venit la eveniment cu mai mulţi prieteni.

Evenimentul de ieri a fost demarat de către Şchiopu Adrian, un tânăr din Sfântu Gheorghe, care a dorit să aducă un omagiu celor plecaţi la cer.

„Am observat pe site-ul de socializare că mai multe oraşe din ţară au făcut acest gest sâmbătă seara. Am vrut ca şi în oraşul meu să putem face, pentru că nu auzisem pe nimeni despre o întâlnire ca aceasta. Repede am realizat o pagină, să văd câtă lume poate fi solidară în acest oraş, şi am rămas uimit de câţi au putut să vină. Cu ocazia asta am dorit să aducem un omagiu celor plecaţi la cer. Ceea ce s-a petrecut în Bucureşti putea să se întâmple oriunde, chiar şi la noi. Puteam fi noi victimele. Am văzut că au venit şi oameni în vârstă, care au copii la rândul lor.  Nu pot mulţumi îndeajuns oamenilor care au venit să aprindă o lumânare. Au făcut-o din dorinţa lor, pentru că au un suflet bun”, a spus Adrian Şchiopu, iniţiatorul evenimentului de ieri şi managerul paginii de Facebook „Colectiv Sfântu Gheorghe”.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail