. . Clădirea veche de pe strada Godri Ferenc din Sfântu Gheorghe a deservit atât ca Centru de zi pentru 20 de copii din familii defavorizate, cât şi ca Centru maternal pentru mame cu copii care nu aveau posibilităţi materiale pentru a se descurca singure. La mijlocul anului  2013, DGASPC Covasna a câştigat proiectul de reabilitare a clădirii vechi şi nesigure, a semnat contractul de finanţare pentru suma de 433.741 de lei, însă banii au întârziat să apară.

Din cauza degradării avansate a clădirii, beneficiarii celor două servicii au fost evacuaţi, astfel cei mici au fost relocaţi într-o sală a Grădiniţei cu Program Prelungit Arvacska din cartierul Ciucului, iar Centrul maternal a fost închis, deoarece cele două mame care beneficiau de asprijin au reuşit să-şi găsească un loc de muncă stabil.

Potrivit doamnei director a Direcţiei Generale de  Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna, Ministerul Muncii a alocat banii necesari începerii lucrărilor de reconstructive şi consolidare a clădirii vechi, acestea fiind în curs de executare.  „MMFPSPV a alocat în bugetul Agenției Județeane pentru Plăți și Inspecție Socială Covasna (AJPIS) Covasna pentru anul 2015 – prin ei se deruleaza acest program – fondurile necesare executării investiţiei. Lucrările sunt în curs de executare”, potrivit doamnei director a DGASPC Covasna, Maria Vass.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail