Peste 400 de locuri de muncă sunt oferite în această perioadă, în Spațiul Economic European, prin intermediul rețelei EURES.

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă prin intermediul reţelei EURES România 409 locuri de muncă vacante, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (www.anofm.ro). Potrivit aceleiași surse, în Republica Cehă sunt oferite176 locuri de muncă, pentru 50 lucrători în producţie; 50 operatori; 30 operatori autoclave/asamblori etc.); în Germania sunt oferite138 locuri de muncă (pentru 50 asistenţi medicali generalişti; 15 factori poştali; 10 agenţi de pază; 10 betonişti), în Suedia sunt oferite 45 locuri de muncă (pentru 20 femei de serviciu; 15 vopsitori auto etc.), în Marea Britanie – 22 locuri de muncă (pentru 20 de îngrijitori persoane; un asistent medical; un infirmier); în Irlanda sunt oferite 10 locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi; în Elveţia se caută 10 îngrijitoare copii/au pairs; în Austria sunt oferite 5 locuri de muncă (pentru un programator software; pentru un inginer electrotehnist în energie etc.); în Norvegia, două locuri de muncă pentru bucătari preparate indiene, iar în Olanda – un loc de muncă pentru operator CNC.

Potrivit comunicatului de presă, persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro . . , sau se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Potrivit datelor oferite ieri de conducerea AJOFM Covasna, în luna mai, încă șapte persoane din județ s-au arătat interesați să lucreze în străinătate. Dintre acestea, trei persoane au vârsta peste 45 de ani.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail