Poliţiştii covăsneni acţioneaţă în permanenţă pentru prevenirea accidentelor rutiere şi siguranţa traficului, iar la sfârşit de săptămână au făcut la fel.

În perioada 12-14 iunie 2015, au fost desfăşurate activităţi pe raza întregului judeţ, în scopul despistării şi descurajării celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi a celor care nu respectă regulile privind depăşirea şi limita de viteză.

În cele trei zile poliţiştii au constatat şi sancţionat cu amenzi contravenţionale, 135 de abateri la regimul circulaţiei, dintre care cinci pentru conducere sub influenţa alcoolului. Au fost reţinute şi patru permise de conducere, două pentru depăşire neregulamentară şi două pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În cadrul acţiunii, poliţiştii din Târgu Secuiesc au depistat la data de 12 iunie 2015, un bărbat în vârstă de 38 de ani din Zăbala, care conducea un autoturism pe raza localităţii Catalina, având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Băut la volan a fost identificat şi un alt bărbat de 34 de ani din Sfântu Gheorghe. Acesta a fost oprit în trafic pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, la data de 13 iunie 2015, iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acţiunile poliţiştilor continuă şi în perioada următoare.

IPJ Covasna

Acţiuni pentru siguranţa cetăţeanului la Întorsura Buzăului

            Protejrea vieţii şi integrităţii persoanei, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, precum şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică reprezintă priorităţi ale Poliţiei Române.

            În perioada 13-14 iunie 2015, poliţiştii întorsureni au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut dept scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi prevenirea faptelor comise cu violenţă.

            În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate peste 30 de autovehicule, au fost efectuate 10 testări cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale. Majoritatea au fost pentru abateri la regimul circulaţiei, iar valoarea totală a acestora depăşeşte 4.800 de lei.

IPJ Covasna

. .

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail