Începând cu luna martie a acestui an, ASOCIAŢIA CULTURAL CREŞTINĂ „JUSTINIAN TECULESCU”, în parteneriat cu Școala Gimnazială„ Avram Iancu”  din Voinești, a inițiat şi derulat programul de tip after-school „ . . ÎMPREUNĂ DUPĂ ŞCOALĂ”, al cărui crez este „Fiecare copil pe care îl instruim este un om pe care îl câştigăm”, în cadrul căruia 10 copii care provin din familii cu venituri reduse primesc o masă caldă şi asistenţă la lecţii.

 

Programul  „ÎMPREUNĂ DUPĂ ŞCOALĂ”   implică supraveghere, o masă caldă şi ajutor la teme. Programul urmărește recuperarea întârzierilor la învăţătură, reducerea decalajului datorat absenteismului şi prevenirea abandonului şcolar. Copiii proveniţi din familii cu dificultăţi materiale au tendinţa de a nu frecventa constant cursurile şcolii, pierzând ritmul învăţării. În timp, stima de sine scade şi încet, încet, ei abandonează şcoala.

Copiii participanți la acest program sunt elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, care pune la dispoziție o sală de clasă, de două ori pe săptămână. Cu ajutorul a două cadre didactice (prof Adriana Bota și Florentina Teacă) şi a elevilor voluntari din clasa a VIII-A, ei își fac temele, sunt ajutați la disciplinele şcolare unde întâmpină greutăţi, în scopul îmbunătăţirii rezultatelor la învăţătură.

Se cuvine a fi menționați elevii din clasa a VIII-a A, care, în ciuda programului lor încărcat, își găsesc timp pentru această activitate de voluntariat: Iulia Ananina, Alexandru și Andrada Bocîrnea, Debora Burnichi, Sabina Cojanu, Flavius Leu, Narcisa Muntean, Mitruș Păunoiu, Oana Popa, Delia Rusan, Cristian Țupea.

În momentul de față, programul „ÎMPREUNĂ DUPĂ ŞCOALĂ” se desfășoară doar două zile pe săptămână, inițiatorii dorindu-și ca el să se extindă, să se adreseze unui număr mai mare de beneficiari, mai multe zile pe săptămână.

 

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail