Şcolarii din judeţului Covasna care primesc zilnic mere în cadrul programului „Mărul” sunt aşteptaţi să îşi înscrie lucrarea la concurs, pentru a câştiga pomi şi ustensile de grădinărit, pentru şcoala din care fac parte.

Potrivit organizatorilor, participanţii  la acest  concurs sunt împărţiţi în două grupe de vârstă: prima grupă cuprinde elevii din clasele 0–4, iar în cealaltă grupă intră elevii claselor 5–8. Obiectivul concursului constă în reprezentarea într-un mod cât mai creativ şi distractiv a calităţilor  mărului, sub formă de ilustrată.

„Nu este obligatoriu ca ilustrata să conţină un text, dar în cazul în care există şi un text, acesta trebuie să apară în mod obligatoriu în limba română. Pentru ilustratele multilingve se acordă mai multe puncte – maxim 15 puncte. Ilustratele (la realizarea cărora se poate folosi orice tehnică) vor fi trimise scanate, prin intermediul Poştei electronice, în format A5 (1748 pixel × 2480 pixel), şi la rezoluţia de 300 dpi. Imaginile pot avea orientare tip vedere sau portret şi trebuie ataşate în format jpg. Fiecare e-mail trebuie să conţină şi un document care specifică informaţii privind numele autorului lucrării, denumirea oficială a instituţiei educaţionale (în limba română), datele de contact ale profesorului îndrumător şi a şcolii, precum şi adresa instituţiei educaţionale”, se arată într-un comuincat de presă remis către redacţia ziarului nostru.
Premiile puse la bătaie pentru această a treia ediţie a concursului sunt scule şi unelte de mână pentru grădină şi arbuşti şi pomi fructiferi care se pot planta în curtea şcolii. Valoarea toatlă a premiilor este de 6.000 de lei, sumă oferită de APIA.

. .

Termenul limită de trimitere a lucrărilor este data de 20 mai pe adresa [email protected]. Mai multe informaţii despre acest concurs se pot primi de la reprezentantul Consiliului Judeţean, Kiss Bence, la numărul de telefon: 0729-456-422.

Maricela Dan

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail