Luna aceasta se va desfășura sesiunea specială a examenului de bacalaureat 2015. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, înscrierea candidaților se va realiza între 16-17 mai (a.c.).

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a publicat, zilele trecute, pe site-ul său, www.edu.ro, calendarul sesiunii speciale a examenului național de bacalaureat 2015. La această sesiune pot participa absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru competițiile internaţionale, precum și pentru absolvenţii de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate (examen care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2015 – sesiunea iunie-iulie).

Conform calendarului, între 16-17 mai (a.c) se realizează înscrierea candidaților, urmând ca între 18-19 mai să se desfășoare evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba româna – proba A și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B.

Între 20 – 21 mai 2015 este programată evaluarea competențelor digitale – proba D, iar între 22 – 23 mai 2015- evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – probă C.

. .

Începând din 25 mai 2015 vor începe probele scrise cu cea de Limba și literatura română – proba E)a). În 26 mai 2015 va avea loc proba obligatorie a profilului – proba E)c), în 27 mai 2015 – proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d), iar în 28 mai 2015, proba de Limba și literatura maternă – proba E)b).

Listele nominale cu elevii care pot participa la sesiunea specială a examenului național de bacalaureat 2015 pot fi consultate accesând site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro, secțiunea ”învățământ preuniversitar” – ”liceu” – ”bacalaureat”.

Informații suplimentare pot fi aflate accesând site-ul Ministerului Educației, dar și site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro, secțiunea ”evenimente” – ”examene” – ”bacalaureat”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail