Fundația „Dan Voiculescu” a început ieri înscrierile în campaniaLiga Profesorilor Excepționali”, prin care își propune recunoașterea meritelor cadrelor didactice cu rezultate deosebite, care au avut şi au un impact extraordinar asupra societăţii.

Aflată la cea de-a doua ediție, Campania „Liga profesorilor excepționali” se desfășoară sub forma unui concurs, în organizarea Fundației pentru Dezvoltarea României- Dan Voiculescu, în parteneriat cu Fischer Internațional – în perioada 27 aprilie- 21 iunie 2015 și urmărește să descopere și să premieze cei mai buni dascăli din țară.

 Potrivit informațiilor postate pe site-ul Fundației, competiția „se adresează tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I la a XII-a, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare ce au avut rezultate notabile, prin  implicarea în viața comunității, realizări în afara școlii, prin recunoașterea meritelor de către elevi, părinți sau colegi. Criteriile de înscriere includ şi preocuparea continuă pentru formare, încurajarea și susținerea elevilor aflați în situații dificile, implicarea în activități caritabile și, nu în ultimul rând, descoperirea și îndrumarea elevilor talentați care au probat, prin rezultate, dăruirea și talentul dascălilor pe care i-au avut.” Potrivit aceleiași surse, pentru a intra în concurs, profesorii și învățătorii se pot înscrie prin completarea formularului – tip ce poate fi găsit pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro și prin trimiterea documentelor care să susţină candidatura, alături de o descriere a activităţii desfăşurate, până în data de 24 mai (a.c.).

Va urma apoi cea de-a doua etapă, în perioada 25- 31 mai (a.c.), care va consta în selecția, de către o comisie, a 30 de profesori care vor intra în etapa a treia de desfășurare a concursului. Etapa a treia se va desfășura în perioada 01-06 iunie (a.c.) – și va consta în selecția a zece profesori finaliști, prin vot on-line realizat pe site-ul organizatorului, iar între 08- 21 iunie– va avea loc  etapa a patra, care va consta în votul final și premierea câștigătorilor. Conform informațiilor postate pe site-ul Fundației, „comunicarea clasamentului și acordarea premiilor se va face într-o emisiune televizată, de impact naţional”.

. .

Regulamentul concursului, formularul tip de înscriere și alte detalii pot fi aflate accesând site-ul organizatorilor: www.fundatiadanvoiculescu.ro – secțiunea „Liga Profesorilor Excepționali”, sau http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2015/04/liga-profesorilor-exceptionali-editia-a-ii-a/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail