Cotidianul „Mesagerul de Covasna”, în parteneriat cu Asociaţia Cultural Creştină ,,Justinian Teculescu” din Covasna  și Asociația de Dezvoltare Locală și Culturală Târgu Secuiesc îi invită pe covăsneni să participe, astăzi și mâine, la prezentarea cărții ,,Mina de gânduri” semnată de Paul Arva. În cadrul evenimentului va avea loc un recital deosebit susținut de actrița Camelia Paraschiv Katai de la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, în dialog cu autorul.

,,Mina de gânduri”, semnată de scriitorul și folkistul ieșean Paul Arva, a fost publicată în luna septembrie 2014, de Editura Adenium din Iași. Volumul a fost lansat în luna ianuarie la Centrul de Cultură Arcuș, în organizarea cotidianului ,,Mesagerul de Covasna”, în parteneriat cu Asociația de Tineret . . ,,Ecou”.

 Astăzi, ,,Mina de gânduri” va fi adusă la Covasna (începând cu ora 18.00, la Hotelul ,,Bradul”) și mâine, la Târgu Secuiesc (începând cu ora 17.00, la sediul Bibliotecii Municipale), în cadrul unui eveniment organizat de cotidianul „Mesagerul de Covasna”, în parteneriat cu Asociaţia Cultural Creştină ,,Justinian Teculescu” Covasna și Asociația de Dezvoltare Locală și Culturală Târgu Secuiesc.

Prezentarea cărții va fi însoțită, și de această dată, de un recital deosebit susținut de actrița Camelia Paraschiv Katai, de la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe.

,,Am început  să cobor, pentru  prima oară,  în mina de gânduri a lui Paul Arva  (…) la îndemnul poetului  Ionel Simota. Acesta nu mi-a spus ce voi găsi acolo, m-a lăsat să descopăr singură frumusețile ce se pot  ascunde…într-o mină de gânduri. De fapt, nu am fost singură în această primă incursiune ci i-am avut alături pe Paul și pe Camelia Parachiv Katai. Cu măiestrie, ei au știut să-mi pună în fața ochilor dar mai ales a sufletului meu doar o parte dintre frumusețile ce se-ascund în străfundul acestei misterioase mine (…).  Câte pietre prețioase a așezat Paul Arva în Mina sa de gânduri. Nu pot fi egoistă să le iau eu pe toate. Las să ajungă în bagajul fiecăruia dintre dumneavoastră”, spunea în cadrul lansării de la Arcuș, directorul cotidianului ,,Mesagerul de Covasna”, Maria Graur.

Prezent la acel eveniment, poetul Ionel Simota spunea despre ,,Mina de gânduri”: ,, (…) Pot, cu siguranță, să vă fac mărturisirea faptului că această carte în momentul citirii ei, aprinde o lumânare în suflet, va aduce o doză de lumină în plus, va aduce o mare bucată de fericire, pe care, cu siguranță o veți putea utiliza în viața dumneavoastră de zi cu zi. Vă spun acest lucru, pentru că Paul este atât de comun în demersurile sale literare, ne plimbă prin locuri atât de comune, astfel încât ne putem regăsi oricare dintre noi în aceste locuri. Ar fi minunat să ajungeți la cartea omului Paul Arva, să o deschideți și veți vedea că veți împărtăși cumva părerile mele (…)”.

Paul Arva va veni, așadar, pentru a doua oară, de la Iași,  și îi va invita pe covăsneni să pătrundă în ,,mina sa de gânduri”. Drumul către ,,mină” va fi parcurs altfel, dar destinația va fi aceeași: îmbinând literatura, muzica și poezia, Paul Arva și Camelia Paraschiv Katai își vor crea drum către sufletele celor prezenți, pentru a transmite bucurie și iubire.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail