Șomerii din județul Covasna, dar și din celelalte județe ale țării ar putea primi în curând indemnizația de șomaj pe cardul Prepaid, card special conceput în acest sens, în cadrul unui proiect amplu, implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

. .

Indemnizația de șomaj ar putea fi plătită prin intermediul unui card, cardul Prepaid, și asta deoarece în prezent, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în calitate de beneficiar, și SC Soft Business Union SRL, în calitate de partener implementează proiectul strategic „Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj”.

Conform unui comunicat de presă transmis recent de ANOFM, proiectul „susţine îndeplinirea angajamentelor din PNR 2011-2013 prin activităţi complementare celor pe care le desfăşoară Serviciul Public de Ocupare, direcţie în care amintim: investiţii în modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO), mutarea centrului de greutate al serviciilor cât mai aproape de domiciliul clienţilor, acţiunea în retele de actori sociali relevanţi pentru stimularea ocupării, asistarea metodică atât a personalului SPO cât şi a clienţilor în schimbarea atitudinii şi nivelului de deprinderi necesare acţiunii pe piaţa muncii”.

Astfel, potrivit aceleiași surse, prin acest proiect se va realiza şi implementa un instrument financiar pentru plata indemnizației de șomaj – cardul Prepaid, având drept scop eficientizarea muncii în cadrul Serviciului Public de Ocupare, furnizând astfel un nou serviciu self-service pentru cele 43 de agenții județene și implicarea unui grup țintă de 80 de persoane.

Conform comunicatului, în acest context, prin implementarea acestui instrument de plată la nivel naţional se urmăreşte întărirea capacităţii SPO precum şi îmbunătăţirea serviciilor furnizate de acesta persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Directorul executive al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a explicat faptul că acest card este unul universal, pe care se vor regăsi și date privind ocupația, cunoștințele, calificările posesorului acestuia: „Este un card universal care conține atât partea de card profesional 1, adică un CV (n.r. – Curriculum Vitae) în spatele căruia se regăsesc informații privind ocupațiile, cunoștințele, deprinderile, calificările persoanei (n.r.- posesorului cardului), cât și elemente pentru identificare și pentru a genera ulterior plata drepturilor”, a explicat directorul Kelemen Tibor.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail