Atenţia poliţiştilor covăsneni este canalizată, printre altele, şi pe siguranţa traficului rutier. Aceştia acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, pentru disciplinarea participanţilor la trafic, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

 

Astfel, la data de 03 februarie 2015, poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră, dar şi cei cu atribuţii pe linie de circulaţie din cadrul altor structuri  ale I.P.J. Covasna  au organizat şi desfăşurat o amplă acţiune pe linia depistării abaterilor săvârşite de pietoni, respectiv, traversare neregulamentară, pietoni pe partea carosabilă, precum şi pentru identificarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajati regulamentar în traversarea străzii.

Cei 28 de poliţişti angrenaţi în activităţile circumscrise acestei acţiuni au acţionat pe principalele artere rutiere din judeţ, în municipii, oraşe dar şi pe raza localităţilor rurale.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 77 de amenzi contravenţionale, 37 dintre acestea pentru traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, iar restul pentru alte abateri comise în trafic.

            O altă acţiune a fost desfăşurată tot pe linie de circulaţie, la data de 04 februarie 2015, însă de această dată au fost vizate mijloacele de transport în comun şi autovehiculele de transport în regim taxi. Prin această acţiune oamenii legii au urmărit reducerea riscului rutier, victimizării prin accidente rutiere, verificarea legalităţii transportului rutier public sub aspectul respectării capacităţii de transport a vehiculelor, precum şi verificarea respectării altor prevederi legale în ceea ce priveşte transportul public de persoane.

            În cadrul acţiunii au fost verificate peste 60 de mijloace de transport care se încadrează în categoriile menţionate şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 1.670 de lei. Amenzile au fost date pentru nepurtarea centurii de siguranţă, oprire neregulamentară, dar şi pentru depăşirea limitei de viteză legală.

            A fost constatată şi o contravenţie la legea taximetriei, respectiv, un taximetrist a fost amendat cu 500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind folosirea în timpul liber a autovehiculului destinat transportului de persoane în regim taxi (legea prevede că în astfel de situaţii aparatul de taxat trebuie să fie setat pe poziţia “liber”, iar lampa taxi să fie scoasă din funcţiune şi demontată de pe autovehicul).

            Acţiunile poliţiştilor rutieri vor continua şi în perioada următoare.

. .

 

IPJ Covasna

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail