Ce-a de a 39-a ediţie a Festivalului Ciobănaşul organizat la Întorsura Buzăului a fost o reuşită deplină.
Vremea bună, bucuria cântăreţilor şi dansatorilor de a urca pe scenă, pentru a nu ştiu câta oară, la cea mai importantă şi longevivă manifestare de folclor românesc din judeţul Covasna, precum şi numărul mare de spectatori, toate la un loc au făcut ca ziua de ieri să fie una plină de voie bună.
“Sunt mulţumit că şi prin Ciobănaşul organizat astăzi, reuşim să dăm continuitate tradiţiei. Din păcate, datorită lipsei de fonduri, de-a lungul anilor au mai existat voci care au spus să întrerupem acest festival, dar dorinţa noastră de a-l organiza este mult mai puternică” ne-a spus directorul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, Costică Oltean.
[slideshow id=21]
Ieri, începând cu ora 12.00 şi până seara târziu, peste 300 de artişti au urcat pe scenă, rând pe rând. Dansatorii şi orchestra Casei de Cultură din localitate, artiştii mai mari sau mai mici din Sita Buzăului, Vâlcele sau oaspeţii veniţi din judeţul Buzău dar şi din raionul Ungheni – Republica Moldova, precum şi invitatele de onoare Silvana Riciu şi Maria Ghinea au reuşit să-i facă pe cei prezenţi pe platoul de la poalele Ciucaşului să simtă că prima zi a lunii septembrie a fost o mare sărbătoare a cântecului şi dansului popular românesc, desfăşurată la Întorsura Buzăului.
Festivalul Ciobănaşul a fost organizat cu sprijinul financiar oferit de Primăria Întorsura Buzăului – 15.000 lei şi de Consiliul Judeţean -10.000 lei prin Asociaţia pentru Mediu şi Comunitate din localitate, condusă de Daniela Băncilă, care a câştigat un proiect de finaţare pentru această manifestare culturală de o importanţă majoră pentru „zona buzaielor”.
Maria Graur