Primăria Sfântu Gheorghe a publicat proiectul de buget pe anul în curs, estimat la peste 140 de milioane de lei, la care se vor adăuga şi sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor din învăţământ, ce urmează a fi comunicate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că alocările cele mai mari au fost prevăzute la capitolele dezvoltare publică, locuinţe şi mediu, precum şi la cultură, recreere, sport şi culte.

Potrivit acesteia, la iluminatul public figurează o sumă foarte mare, fiind vorba despre banii obţinuţi din fonduri europene, circa 9 milioane de euro, pentru construirea parcului fotovoltaic ce va produce energie electrică pentru reţeaua stradală şi pentru mai multe instituţii publice.

Bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe pe anul în curs va fi votat la sfârşitul lunii februarie în cadrul şedinţei Consiliului local, iar proiectul poate fi consultat la sediul Primăriei sau pe pagina de Internet a instituţiei la secţiunea Transparenţă în administraţie publică. Cetăţenii pot formula propuneri sau contestaţii până pe data de 2 februarie.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

. .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail