Numărul coletelor trimise de covăsneni în străinătate prin intermediul Poștei . . Atlassib” a crescut în anul 2014, față de anul anterior.

Potrivit reprezentanților Poștei „Atlassib”- Agenția județeană Covasna, în anul 2014, numărul coletelor expediate de covăsneni în străinătate a crescut cu 35% față de anul anterior. Astfel, aproximativ 40 de colete au ajuns, în fiecare zi, din județul Covasna în diverse țări.

Cele mai multe pachete au luat drumul Germaniei, Italiei, Spaniei și Angliei, au declarat pentru „Mesagerul de Covasna”, reprezentanții agenției județene Poșta „Atlassib”.

Cum era de așteptat, în preajma sărbătorilor de iarnă a fost expediat un număr mai mare de colete decât în mod normal, multe dintre acestea conținând mâncare, alimente. În acea perioadă, pentru a le face o bucurie rudelor aflate la mii de kilometri distanță și pentru a încerca să le mai aline astfel, dorul de casă, covăsnenii au trimis pachete cu bunătăți – afumături și bucate tradiționale.

Și cei aflați în străinătate au expediat pachete către rudele din județul Covasna, însă potrivit reprezentanților Poștei „Atlassib” – filiala Covasna, numărul coletelor care au ajuns din afara țării în județ a fost mai mic în anul 2014, comparativ cu anul anterior.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail