Clubul Sportiv „Show Time” din Sfântu Gheorghe a realizat bilanţul unui an prosper, la sfârşitul săptămânii trecute, alături de sportivii clubului, membri şi invitaţi.

Clubul şi-a început activitatea în data de 18 august 2010 când a fost obţinut certificatul de identificare sportivă de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru ramurile de sport stabilite prin actul de constituire, acestea fiind canalizate pe cele trei căi sportive – Paralimpic cu sportivi care au o anumită dizabilitate fizică; – Arte Marţiale & Fitness cu sportivi în marea lor majoritate copii care învață arta Ju-Jitsu-lui, și doamne și domnișoare la programele Tae-Bo și Bokwa Fitness; – Polisport (Extrem) cu sportivi care sunt atipici sporturilor clasice sau consacrate, ducând sportul într-un alt nivel cel al extremului, aici putându-se regăsi ramura de sport Ciclism Downhill.

„Astăzi, facem bilanțul și putem spune că am avut un an greu, cu supărări, necazuri, lacrimi, deziluzii. A fost însă și anul în care unele vise ni s-au împlinit, vise ce ne-au umplut sufletul de bucurie. ”Suntem o familie” – așa cum îmi place mie să spun – și cum în familie sunt diverse tipuri de personalitate, așa avem și noi personalitatea noastră”, a spus Cristian Şchiopu în discursul de deschidere a galei.

În cadrul galei au fost prezentate departamentele asociaţiei şi activităţile întreprinse pe parcursul ultimului an de către membrii clubului, care au fost premiate sau recunoscute la un nivel înalt. Astfel, s-a amintit de premiul obţinut de preşedintele asociaţiei, Anton Ciprian – sportiv de performanță, și mai nou antrenor de tenis de câmp. Acesta a fost premiat de Fundația ”Inimi pentru Inimi” a doamnei Ruxandra Dragomir pentru activitatea depusă pe plan național în dezvoltarea tenisului de câmp pentru persoanele cu dizabilități. A participat la turnee naționale și internaționale, astfel Jura Indoors – Elvetia ITF3 – sferturi de finală; Turkish Open – Antalya – sferturi de finală; BNP Paribas – Antalya –calificări pentru World Team Cup – locul 6 pe națiuni cu echipa României; Turneu National – Bucuresti – Locul II Simplu (vicecampion național) și Locul II Dublu alaturi de Craciun Flavian Alexandru; Turneu National – Cupa de toamna – București, Locul I Simplu, Locul I Dublu (revanșa din primăvară); Turneu International Sion Elvetia – locul I Consolation Second Draw. Căpitan al echipei Davis a României, speranța Comitetului Național Paralimpic în reprezentarea țării la Jocurile Paralimpice de la Rio din anul 2016.

În acelaşi context, Cristian Şchiopu a amintit că echipa paralimpică de tenis de masă, care a adus clubului în utimii 4 ani un număr de 121 medalii, 37 de aur (5 titluri de Campion Naţional), 46 de argint (6 titluri de vicecampioni naţionali) şi 38 de bronz.

„Prezentarea departamentului polisport – ciclism – o putem face prin împătimiții de adrenalină, cei ce fac parte din ramura de ciclism Downhill, aceasta fiind reprezentată de sportivi tineri ce participă la competiţii de profil, clasați în primul eşalon de performanţă. Ne mândrim cu faptul că avem una dintre cele mai curajoase sportive a acestui gen de ciclism, domnișoara Isăcilă Claudia, sportivă crescută în familia Show Time, precum și unul dintre veteranii acestui gen Toma Răzvan”, a mai spus Şchiopu.

. .

În perioada 2010 – 2014 Clubul Sportiv „Show Time” a organizat un număr de 9 concursuri de Trial, Downhill, BMX, MTB și 4Cross. În anul 2013 clubul a organizat Campionatul Naţional de Trial, unde președintele FRC, Eduard Novac a asistat pentru prima oară la un astfel de concurs.

Sportivii acestei secţii au cucerit în perioada mai sus menţionată, un număr de 33 medalii: 12 de aur (3 titluri de Campioni Naţionali), 13 de argint şi 8 de bronz.

Prezentarea a continuat cu departamentul de arte marţiale și fitness, unde „împreună, antrenori, instructori, sportivi, membrii și părinţi am încheiat ciclul acestui an cu fruntea sus și cu mândria că ceea ce ne-am propus am realizat.”

Secţia de fitness este condusă de trei instructori – Cristian Şchiopu, Carmen Beck și Popa Ramona Georgiana – care îşi desfăşoară activitatea prin cele trei proiecte:  Bokwa Kids, Bokwa Fitness și Tae Bo Fitness.

„În acest an am reușit organizarea, împreună cu Asociația Sport-All, a primului Maraton de Fitness din municipiul Sf. Gheorghe, la care au participat peste 500 de persoane, maraton ce a avut loc în cadrul Zilelor Sportive Sf. Gheorghe, și pe care, sperăm noi, să îl putem organiza de nivel național. De asemenea am participat ca și parteneri ai evenimentului We Miss You organizat de We Radio Sf. Gheorghe prin pregătirea sportivă a concurentelor participante și prin acordarea de ședințe gratuite acestora”, a mai spus antrenorul Cristian Şchiopu.

În cadrul secției de arte marțiale, în acest an, clubul a avut diverse activităţi, atât în cadrul Dojo-ului cât și în aer liber. Printre cele mai importante sunt cele 6 competiții la care au participat: „Cupa Română de Autoapărare” desfăşurată la Brașov, unde au câștigat 34 de medalii, 14 de aur, 11 argint și 9 bronz; „Campionatul Național de Ju-Jitsu” de unde s-au întors cu 4 medalii de argint (4 vicecampioni naționali) și 6 medalii de bronz;  „Brașov Open” unde au cucerit 16 medalii, 3 de aur, 4 de argint și 9 de bronz;  „Cupa Mondială de Ju-Jitsu” de la București unde Popa Ștefania a ocupat locul IV și Stoican Alis Maria locul VI; „Campionatul Balcanic” desfăşurat la București de unde au venit învingători cu 1 Campion Balcanic prin Artene Radu; și  „Cupa Aquila” care a avut loc la Giurgiu, unde au reuşit performanţa de a câştiga o medalie de aur, două de argint și două de bronz.

„Am organizat 2 ediții ale Cupei ”Little Fighter” (Micul luptător), în acest an participând un număr de 80 de sportivi din cadrul cluburilor noastre partenere ce sunt din Sf. Gheorghe, Brașov și Cluj-Napoca, echipa Show Time cucerind 35 de medalii, 14 de aur, 13 de argint și 8 de bronz. În cadrul programelor noastre de antrenament sunt înscrişi un număr de 50 de copii, 17 dintre aceştia fiind sportivi de performanță, ce sunt legitimaţi la Federaţia Română de Arte Marţiale”, a arătat instructorul.

În cei 4 ani de activitate, echipa a cucerit 190 medalii: 58 de aur (cu 1 titlu de Campion Balcanic și 3 titluri de Campioni Naţionali), 58 de argint (cu 8 titluri de Vicecampioni Naționali) şi 74 de bronz (13 cucerite în cadrul Campionatelor Naționale).

Clubul Sportiv „Show Time” este o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care funcţionează din veniturile proprii, sponsorizări sau finanţări din partea autorităţilor locale.

„Datorită faptului că ne autofinanţăm, participarea la unele competiţii a fost posibilă datorită ajutorului financiar venit din partea Consiliului Local Sf. Gheorghe, prin programul „Sf. Gheorghe Sprijină Sportul” unde depunem proiecte şi ni se aprobă o anumită sumă, în funcție de criteriile de evaluare ale dumnealor. Ca orice entitate, avem nevoie de finanțare, în acest an nu am reușit din păcate să avem nici măcar un contract de sponsorizare, și totuși supraviețuim, suntem luptători și cred că asta spune totul”, a declarat Cristian Şchiopu.

Totodată, cei mai merituoşi sportivi au fost premiaţi în cadrul aceleiaşi gale, prin diplome de merit, de onoare sau de excelenţă pentru rezultatele deosebite. Diploma şi trofeul „Sportivul anului 2014” au fost înmânate sportivului Artene Vlad pentru performanţele obţinute în ultimul an: 5 medalii la competițiile naționale, locul III la CN de copii-cadeţi şi locul I la Campionatul Balcanic cu titlul de Campion Balcanic.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail