Preșcolarii din grupa . . Albinuțelor” de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio” din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de către educatoarele lor, au participat la serbarea de iarnă, o serbare care a adus în sufletele tuturor celor prezenți bucuria și spiritul Crăciunului.

Grupa mare-„Albinuțele” – de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio”, din Sfântu Gheorghe au participat miercuri la serbarea de Crăciun.

În deschiderea evenimentului, preșcolarii au fost vizitați de colegii mai mari, elevii din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Colan”, care, coordonați de înv. Rodica Marieta Costache, au prezentat un program de colinde.

A da și a primi este unul și același lucru. Pentru ambele trebuie să ne deschidem sufletele. Nu contează cine dă și cine primește: FERICIREA ESTE COMUNĂ!”

Prin această serbare, educatoarele Loredana Muntean și Adriana Olteanu și-au propus să le insufle copiilor bucuria de dărui și de a primi. Pregătirile pentru eveniment au început cu zile în urmă, preșcolarii din grupa „Albinuțelor” fiind implicați în diverse activități. Spre exemplu, aceștia au ascultat povești care să îi ajute să înțeleagă semnificația Crăciunului, au vorbit despre sărbătoarea Nașterii lui Iisus și au adus jucării care vor fi dăruite zilele următoare unor copii care provin din familii fără posibilități materiale.

În cadrul serbării, împreună cu părinții și educatoarele, cei mici au confectionat felicitări, pe care le-au dăruit colegilor lor:

„Nu a fost o serbare clasică de Crăciun, cu un spectacol cu cântece și poezii. Noi am vrut mai mult să trezim în copii dorința de a fi darnic, de a ști să primească și de a ști să dăruiască. De aceea, am făcut felicitări, împreună cu părinții. Cei mici au tras la sorți câte un bilețel în care era trecut numele unui coleg, au ținut secret numele, au făcut felicitarea împreună cu părinții și la sfârșit au dăruit acea felicitare însoțită de o urare, colegului din grupă care a avut numele pe bilețel. A fost un element mai deosebit…fiecare copil venea cu felicitarea în față, o dăruia și primea… Am vrut să îi învățăm și să le arătăm că de fapt, dăruind, primești, în același timp; să transmitem că nu e de ajuns doar să aștepți să vină Moș Crăciun, ci trebuie să fii și tu darnic”, a explicat, ieri, doamna educatoare Loredana Muntean.

 Cei mici au prezentat apoi un dans pe care l-au pregătit împreună cu doamnele educatoare și cu doamna profesoară de dans.

 De la serbare nu a lipsit Moș Crăciun care a adus daruri pentru fiecare copil.

 Evenimentul a adus bucurie în sufletele și pe chipurile celor prezenți: „A fost o serbare deosebită! Este foarte bine că, astfel, cei mici, care, în general sunt foarte egoiști, au învățat și să dăruiască. În plus, au primit și ei colindători și au văzut cum este să fii colindat. Eu cred că toți copiii s-au simțit în largul lor și cred că serbarea a fost foarte reușită!”, ne-a spus Silviu, tatăl unui preșcolar din grupa „Albinuțelor”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail