Recomandarea vine din partea domnului doctor Santa Ferenc, medic epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Covasna, pe fondul descoperirii unor cazuri de hepatita A la o instituţie de învăţământ din Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestuia, la instituţia în cauză s-au luat măsurile neceare de distrugere a visurului prin dezinfectarea suprafeţelor, băilor cu soluţii speciale pe bază de clor. „S-au făcut dezinsecţii cu dezinfectante de suprafaţă, pentru toalete, mai puternice. (…) Toţi copiii trebuie să aibă grijă, să se spele pe mâini şi să se prezinte la medicul de familie o dată pe săptămână, timp de patru săptămâni, să fie izolaţi la timp, dacă cumva apare infecţia”, a recomandat medicul.

În acelaşi context, domnul doctor a afirmat că în localitatea Floroaia Mică, de lângă Întorsura Buzăului s-a efectuat o acţiune de vaccinare contra hepatitei A, unde a fost descoperit un focar „mai tânăr”.

Numărul cazurilor de hepatita A din judeţul Covasna este în continuă scădere din luna noiembrie, săptămâna trecută fiind raportate 17 cazuri de hepatită A, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe.

. .

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail