Peste 1.600 de locuri de muncă în diverse domenii sunt disponibile în străinătate, în această perioadă, prin reţeaua Eures.

Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, în total sunt oferite 1.603 locuri de muncă, în această perioadă, prin EURES.

Spre exemplu, în Spania sunt oferite locuri de muncă în agricultură; în Germania sunt oferite locuri de muncă în domeniul medical, dar și în domeniul construcțiilor și în cel al serviciilor. În Ungaria se caută confecționeri pentru huse de mașini, șoferi de autocamion; în Irlanda – însoțitori de zbor și stewarzi, psihiatri, medic oftalmolog și asistent medical; în Danemarca se oferă locuri de muncă în domeniul agriculturii și în domeniul medical; în Marea Britanie se caută îngrijitor persoane vârstnice, infirmieră, sudor, asistent medical, manager, șofer autocamion, veterinar, pedagog și asistent social; în Suedia, se angajează mecanic auto, vopsitor, dulgher și lucrător în  domeniul construcțiilor; în Norvegia oferă locuri de muncă pentru bucătari, dar și pentru specialiști în calculatoare; în Polonia se fac angajări în domeniul IT, în Austria se angajează finisor fațade clădiri, zugrav; în Slovacia- șofer de autocamion, iar în Malta, operator mașini  de tâmplărie și dulgher.

Vor să lucreze în străinătate

Numărul celor care s-au interesat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă de modalitatea de obținere a unui loc de muncă în străinătate a crescut, față de luna trecută.

. .

„Din datele noastre rezultă în continuare o creștere a numărului de persoane interesate să lucreze în străinătate. Chiar luna aceasta nouă persoane și-au suspendat drepturile la indemnizația de șomaj ca să plece în străinătate pentru activități desfășurate conform ofertelor locurilor de muncă”, a spus directorul executiv al AJOFM Covasna.

Informaţii suplimentare privind oferta locurilor de muncă prin EURES, modalitatea de aplicare, condiţiile impuse de angajatori, beneficiile oferite şi alte detalii pot fi aflate şi accesând site-ul EURES, www.eures.anofm.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail