Potrivit informațiilor postate pe site-ul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, recent s-au semnat trei noi contracte de finanțare pentru finalizarea proiectelor de reabilitare a trei școli din județele Brașov, Covasna și Harghita. Printre acestea se numără și contractul care vizează „Reabilitarea si extinderea Grupului Școlar Gabor Aron” din municipiul Târgu Secuiesc.

Conform unui comunicat de presă postat pe site-ul www.adrcentru.ro, recent s-au semnat trei noi contracte de finanțare, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia, pentru finalizarea proiectelor de reabilitare a trei școli din județele Brașov, Covasna și Harghita, cererile de finanțare fiind depuse pe noul apel de proiecte POR, lansat în februarie 2014. Conform aceleiași surse, ”cele trei contracte de finanțare semnate recent 2014, vizează Mansardarea clădirii Școlii Generale Șercaia, Reabilitarea si extinderea Grupului Școlar Gabor Aron din municipiul Târgu Secuiesc, precum și Reabilitarea Școlii generale Dumitru Gafton, Comuna Gălăuțaș, Județul Harghita. Aceste trei proiecte, solicită o finanțare nerambursabilă de aproape 21 milioane lei, fonduri nerambursabile alocate prin Programul Operational Regional – Regio, domeniul 3.4 ce alocă fonduri pentru reabilitarea unităților de învățământ”.
În comunicatul de presă se arată că fondurile solicitate vor fi investite până la sfârșitul anului 2015, pentru finalizarea proiectelor care vor îmbunătăți condițiile de studiu pentru mai mult de 1000 de elevi din aceste școli”.

Aceste școli vor intra în următoarele zile în lucrări de reabilitare și se alătură celorlalte 23 școli din Regiunea Centru ale căror contracte de finanțare le-am semnat în ultimele două luni. Pe acest apel de proiecte mai avem cereri de finanțare aflate în prezent în etapa de precontractare, prin care alte 18 școli, colegii sau licee din Regiunea Centru vor obține fonduri pentru finalizarea lucrărilor demarate în ultimii ani pentru reabilitare, consolidare sau modernizare. După cum se știe fondurile nerambursabile care sunt puse la dispoziția beneficiarilor pe acest nou apel de proiecte, au rezultat din redistribuirile resurselor necheltuite de la alte programe operaționale”, a declarat, conform comunicatului de presă, domnul Simion Crețu director general ADR Centru.

În comunicat se arată că „pe acest nou apel s-au putut depune proiecte doar pentru unitățile școlare la care era necesară finalizarea lucrărilor și unde procedurile de achiziție au fost demarate după 1 ianuarie 2007. Bugetul disponibil pentru apelul din 2014, pentru renovarea școlilor din cele șase județe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu este de 18,85 milioane euro. (…). Prin cele 26 de contracte de finanțare semnate până în prezent pe acest apel de proiecte au fost atrase până acum în regiune fonduri nerambursabile ce depășesc valoarea de 10 milioane euro, investiții gestionate de ADR Centru care vor îmbunătăți condițiile de studiu pentru mai mult de 4.000 de elevi. Prin precedentul apel de proiecte derulat pe acest domeniu s-a finanțat reabilitarea și dotarea a 40 de școli, licee sau colegii din Regiunea Centru, pentru care s-au alocat peste 37 milioane euro, investiții de care beneficiază peste 10.000 de elevi, precum și profesorii lor”.

Informații suplimentare pot fi aflate accesând site-ul Agenției pentru Dezvoltare Regională, www.adrcentru.ro.

A.C.

. .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail