Sportivii covăsneni au obţinut rezultate remarcabile la Cupa României la Culturism şi Fitness, ce s-a desfăşurat sâmbătă, 11 octombrie, la Sâncraiul de Mureș. Ştefan Cristian şi Zaven Mandalian, legitimaţi la Clubul Sportiv ” Apollo  Sport” Sfântu Gheorghe s-au clasat pe locul I la culturism categoria 80 kg, respectiv la culturism clasic, categoria superioară de înălţime, +175 cm.

Cupa României la Culturism şi Fitness a avut loc la sfârşitul săptămânii, la Sâncraiul de Mureş şi a adus laolaltă peste 60 de sportivi din întreaga ţară. Competiţia, organizată de Federația Română de culturism și fitness şi Cluburile CSU și Titanic Body Building din Târgu Mureş, în parteneriat cu diverse instituţii, a fost structurată pe mai multe categorii: culturism seniori (70, 80, 90, +90 kg), physique senioare (open), physique seniori (open), culturism juniori (open), fitness seniori (open), fitness senioare (open), bikini fitness senioare (166 cm, +166 cm), body fitness senioare (open) şi bodybuilding clasic seniori (175, +175).

La eveniment au participat şi doi sportivi legitimaţi la Clubul Apollo Sport din Sfântu Gheorghe – Ştefan Cristian şi Zaven Mandalian. Cei doi au reuşit să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la categoriile la care au participat. Astfel, Ştefan Cristian a ocupat locul I la culturism, categoria 80 kg, iar Zaven Mandalian a ocupat locul I la culturism clasic, la categoria superioară de înălţime, +175 cm.

« Evenimentul este al doilea ca importanţă în calendarul competiţional al Federaţiei şi a fost organizat în condiţii foarte bune la Căminul Cultural din Sâncraiul de Mureş. Eu am participat la categoria 80 kg, iar principalul adversar a fost Văsuţ Sebastian din Cluj, actualul campion naţional la categoria 75kg (aici categoriile au fost din 10 în 10kg) (…)  Acest rezultat este o confirmare a calităţii cu care am intrat anul acesta în competiţii, în condiţiile în care sunt depunctat pentru ruptură de pectoral. Am primit rezultatul cu bucurie, mai ales că la Cupa României am fost clasat până acum de două ori pe locul II», ne-a spus ieri, sportivul Ştefan Cristian.

 « Succesul de la Cupa României vine după ce, în urmă cu două săptămani am câştigat titlul de campion naţional la culturism, categoria 80 kg, iar Zaven Mandalian a câştigat medalia de bronz la categoria 85 kg şi perechi, în cadrul Campionatului naţional de Culturism şi Fitness », ne –a mai spus Ştefan Cristian, care a precizat că următoarea competiţie la care va participa este Cupa Federaţiei, ce va fi organizată la Reghin, în data de 1 noiembrie, unde speră că va ocupa primul loc la categoria 80 kg, ca şi anul trecut.

Rezultatele complete ale Cupei României la Culturism şi Fitness pot fi văzute accesând site-ul Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, http://web.frcf.ro/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail