Mâine, 05 septembrie (a.c), la Hotelul „Hefaistos” din oraşul Covasna, va avea loc Conferinţa internaţională a clusterelor.

 

Conferinţa, aflată la cea de-a IV-a ediţie, se va desfăşura mâine, începând cu ora 11.00, la Hotelul „Hefaistos” din Covasna şi va avea ca temă de discuţie principală- balneologia, balneoturismul, respectiv clusterul balneo-turistic. Evenimentul este organizat de Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ASIMCOV) Covasna, împreună cu Asociaţia Clusterelor din România, Primăria Covasna şi cu un centru de cercetare din Cluj.

Potrivit directorului executiv al Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lájos, la acest eveniment vor participa aproximativ 50 de persoane. Printre invitaţi se numără reprezentanţi ai Ministerului IMM-urilor, domnul Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătăţii, reprezentanţii a două clustere din Ungaria, reprezentanţii clusterului balneoturistic din regiunea noastră, dar şi persoane din alte regiuni, care doresc să constituie clustere.

Domnul Vajda Lájos a precizat că, la iniţiativa ASIMCOV a fost constituit, recent, un cluster balneoturistic – cu denumirea „Muntenia” – la Amara.

Potrivit directorului executiv al ASIMCOV, Vajda Lájos, la nivel naţional există două astfel de clustere şi urmează să fie constituite încă patru, anul acesta.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail