119 contestaţii au fost depuse luni, în urma afişării rezultatelor la sesiunea a II-a a examenului de Bacalaureat 2014, arată datele Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna.

Candidaţii care au susţinut probele examenului de Bacalaureat şi au fost nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune, luni, contestaţii.
Potrivit datelor oferite de purtătorul de cuvânt al ISJ Covasna, inspector Maria Pandele, la nivelul judeţului au fost înregistrate, în total, 119 contestaţii. 57 au fost depuse la limba şi literatura română, 13 la limba maghiară, una la anatomie şi fiziologie umană, 13 la biologie vegetală şi animală, 3 la fizică, 12 la geografie, una la informatică, 7 la istorie, 12 la matematică.
Rezultatele la Bacalaureat 2014 – sesiunea de toamnă au fost afişate luni. Conform calendarului MEN, soluţionarea contestaţiilor este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice mâine, 4 septembrie.
Conform datelor ISJ Covasna, în judeţul nostru, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat 2014, sesiunea din toamnă este de 17,61%, înainte de contestaţii. Potrivit aceleiaşi surse, 87 dintre cei 494 candidaţi care au susţinut probele de Bacalaureat au promovat examenul.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail