Mâine, 30 august, şi duminică, 31 august, se va desfăşura o nouă ediţie a Zilelor comunei Zagon.

 

Pentru a marca cea de-a VIII-a ediţie a Zilelor comunei, Primăria comunei a pregătit diverse activităţi, ce se vor desfăşura aproape de centrul civic al localităţii.

Deschiderea festivă a evenimentului are loc mâine, 30 august, începând cu ora 10.00- programul Fanfarei de Tineret şi a grupului de majorete „Curcubeul”. O oră mai târziu, se va da startul concursului de pompieri, dar şi al concursului gastronomic. La acesta din urmă, nouă echipe concurente se vor întrece în a prepara specialităţi locale – gulaş secuiesc, tocăniţă de oaie, tocăniţă de vânat şi altele, ne-a spus, recent, viceprimarul comunei, Nicolae Coznean.

Activităţile dedicate Zilelor comunei continuă şi după- amiază, la ora 14.00 fiind organizată o masă festivă, după care, începând cu ora 16.00, grădiniţa, şcoala, corul şi formaţiile locale vor prezenta programul cultural pregătit cu această ocazie. La ora 18.15, sunt programate momentele de umor cu Kicsi Szekely Gobek. Nu vor lipsi concertele, astfel că de la  ora 19.00 va urca pe scenă – Synthia, iar de la ora 20,00, va concerta Formaţia Schoolastik. Activităţile organizate mâine se vor încheia cu balul de stradă, ce va avea loc de la ora 21.00.

Duminică, programul începe de dimineaţă, la ora 8.00 fiind pregătit un taur la rotisor, după care vor avea loc diverse activităţi culturale.  De la ora 11.00, se va desfăşura slujba religioasă în biserica reformată.

La ora 12.00, va avea loc inaugurarea pivniţei renovate în cadrul conacului Mikes. Potrivit viceprimarului comunei, Nicolae Coznean, reabilitarea acestei piviniţe a început în primăvară, derulându-se printr-un program prin care s-a primit sprijin din partea Guvernului Ungariei. Activităţile vor continua apoi cu o prezentare de carte.

La ora 14.00 va fi organizată o masă festivă, iar începând cu ora 16.00 vor avea loc programe  sportive (karate, meci de fotbal).

Nici din programul zilei de duminică nu vor lipsi concertele. Astfel, la ora 17.30 va urca pe scenă Alexandru Baciu, din Covasna, iar de la ora 18. 30, conform programului anunţat de organizatori, iubitorii de folclor se vor putea bucura de concertul interpretei de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu. La ora 19.30, pe scenă urcă Csocsesz şi formaţia, iar de la ora 20.30, Dancs Annamari şi Kereny Miklos Mate. Finalul ediţei a VIII-a a Zilelor Zagonului va fi marcat de un foc de artificii, la ora 22.00.

„Îi invităm pe toţi locuitorii comunei noastre ai satului aparţinător, Păpăuţi, şi nu numai, să participe alături de noi la cea de-a VIII-a ediţie a acestei manifestări şi să se simtă bine şi să se distreze”, a transmis viceprimarul comunei, Nicolae Coznean. La eveniment sunt aşteptaţi şi oaspeţi din trei localităţi înfrăţite cu comuna Zagon – două  din Ungaria şi una din Polonia.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail