Trofeul Teliu, a cincea etapă a campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2014, s-a desfăşurat în 9 – 10 august a.c. pe drumul de legătură dintre judeţele Braşov şi Covasna. Potrivit autorally.ro, la concurs au participat 62 de piloţi. Marele câştigător al Trofeului Teliu este Ovidiu Zaberca.

Zaberca a fost mai rapid decât următorul clasat „cu 0,640 secunde pe urcarea finală, Trofeul Teliu 2014 fiind astfel decis la mai puţin de două zecimi (0,157 secunde)”, potrivit autorally.ro. Ovidiu Zaberca a câştigat raliul la volanul unui Mitsubishi Lancer EVO 8.5. La finalul cursei, acesta a declarat: „Sunt foarte, foarte fericit, este prima dată când obţin victoria în clasamentul OPEN pe vreme bună. Nu am cuvinte să spun ce simt.”, conform sursei menţionate anterior.

Evenimentul a fost organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi de Auto Blic Braşov, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, prin Serviciul de Poliţie Rutieră Braşov, al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, prin Serviciul de Poliţie Rutieră Covasna, al Brigăzii de Jandarmerie Mobilă Braşov şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, potrivit autorally.ro.

Printre maşinile care au putut fi admirate la raliu se numără Ferrari 458, Mitsubishi Lancer EVO, BMW M3, Peugeot 208 R2 sau chiar Dacia Logan.

Iulia Drăghici – Taraş

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail