19 echipe însumând peste 120 de ciclişti profesionişti, dintre care 13 continentale şi naţionale, vor participa la cea de-a VIII-a ediţie a  „Turului ciclist al Ţinutului secuiesc, ce va avea loc în perioada 6-9 august în judeţele Covasna şi Harghita.

Organizatorii evenimentului au precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că la start se vor alinia echipe din Bulgaria, Japonia, Serbia, Turcia, Rusia, Cehia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova, Grecia, Kazahstan şi România.

Ţara noastră va fi reprezentată de trei echipe, respectiv selecţionata naţională, Tuşnad Cycling Team şi Master Ski&Bike.

„Echipele care se vor alinia la start sunt mai puternice ca niciodată. Sunt 13 echipe continentale şi naţionale şi doar 6 regionale (…) Avem cu ce ne mândri în cele şapte ediţii pe care le-am organizat până acum”, a declarat Raduly Robert, primarul municipiului Miercurea Ciuc, care a ţinut să menţioneze că această competiţie este una dintre cele mai importante din România, fiind clasificată 2.2 UCI.

Multiplul campion Eduard Novak a declarat că acest tur ciclist are meritul de a fi scos ciclismul românesc din anonimatul în care a căzut după 1990 şi de a-l  „pune pe harta ciclismului european”.

Deschiderea oficială a competiţiei va avea loc pe data de 6 august, la Miercurea Ciuc, iar a doua zi, în etapa I, plutonul va pleca spre judeţul Covasna pe traseul Miercurea Ciuc-Tuşnad-Sfântu Gheorghe-Târgu Secuiesc-Miercurea Ciuc (169 km).

Startul etapei a doua se va da pe data de 8 august la Miercurea Nirajului, în judeţul Mureş, iar cicliştii vor străbate traseul Sovata-Praid-Gheorgheni-Vlăhiţa-Harghita Băi. Competiţia se va încheia ca în fiecare an cu un circuit stradal la Miercurea Ciuc.

Valoarea totală a premiilor la ediţia din acest an este de aproape 10.500 de euro.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail