Data de 01 August a reprezentat un moment de bucurie pentru un număr de 5 ofiţeri şi 32 subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna,  care prin ordin al Viceprim-Ministrului pentru Securitate Naţională,

Ministrului  Afacerilor Interne, respectiv al inspectorului şef al Jandarmeriei Covasna, au fost avansaţi în gradul următor, ca urmare a îndeplinirii stagiului minim în grad.

            Ceremonia militară organizată cu acest prilej a a avut loc la sediul inspectoratului, începând cu ora 12.00, în prezenţa întregului personal.

          Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Viceprim-ministrului pentru Securitate Naţională, Ministrului Afacerilor Interne de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade şi a felicitat pe cei avansaţi.

         Pentru cadrele militare avansarea în gradul următor reprezintă un moment de bucurie şi împlinire, deoarece se atestă îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu precum şi parcurgerea stagiului minim în grad.

            Conform Legii 80/1995 privind satutul cadrelor militare „gradul militar este un drept al titularului şi reprezintã recunoaşterea în plan social a calitãţii de cadru militar.”

Compartimentul informare și relații publice

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail