Printre zecile de meșteșugari prezenți la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală se numără și doi tineri, un inginer în geodezie și un medic, ambii din București, care au găsit o nișă neocupată pe piață, prin confecționarea și vânzarea de obiecte din „lemn cu atitudine”.

Medicul Diana Hornescu și inginerul Ovidiu Coșarcă, aflați pentru prima dată la Festivalul Sighișoara Medievală, au declarat pentru AGERPRES că au înființat un mic atelier „Art the Wood” prin care au reușit să își exprime partea creativă.

„Am vrut să exprimăm partea noastră creativă prin ceea ce facem din lemn, am vrut să transformăm obiecte de uz general, cum ar fi un suport de birou sau de bijuterii, un suport de pahare, o cutie de ceai sau de bijuterii, să fie ceva unic, să aibă ceva lucrat manual. Avem un pix pirogravor prin care tragem noi liniile, totul este desenat de noi, pentru obiectele mai mari folosim tăietor laser. Dar totul pornește de la desenele executate de noi. Modelele sunt gândite de noi, căutăm inspirație în clădiri, locuri esențiale din România, inclusiv la bijuterii”, a spus Diana Hornescu.

Ovidiu Coșarcă a arătat că obiectele sunt făcute din MDF, un placaj de lemn de 3 și 4 mm, este tăiat cu laserul, dar toate gravurile sunt făcute manual.

„De cinci luni ne ocupăm, ne-a venit o idee brusc și am zis hai să vedem ce se întâmplă. În 1 martie am avut un succes mare și am decis să continuăm. Vom continua să ne dezvoltăm și în alte direcții, dar încă suntem… minori. Lumea este încântată și spune că nu a mai văzut așa ceva nicăieri — sper să și cumpere. Oamenilor le plac mult, pentru că, deși sunt puțin cam scumpe, lucrurile făcute de noi sunt frumoase. Sunt lucrate, arată minunat în casa oricui”, a afirmat Ovidiu Coșarcă.

El a spus că obiectele din „lemn cu atitudine” este un hobby pe care speră să îl dezvolte pentru o afacere.

„Suntem la început, dar momentan suntem pe zero, deci să sperăm să rămânem măcar așa”, a spus Ovidiu Coșarcă.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail