O asociaţie de dezvoltare intercomunitară care administrează mai multe centre de recreere şi tratament aflate în diverse localităţi din judeţul Covasna a fost amendată cu 1.000 de lei de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului pentru neinformarea corectă a cetăţenilor.

Comisarul şef-adjunct Mircea Diacon a declarat vineri pentru AGERPRES că în urma controalelor tematice efectuate la centrele din localităţile Malnaş Băi şi Olteni s-a constatat că asociaţia utilizează în mod abuziv termenul „balnear” în titulatura acestora.
„Utilizarea termenului „balnear” implică, conform HG 1154 /2004, o serie de aprobări din partea Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, care în funcţie de compoziţia chimică şi de concentraţia de substanţe minerale elaborează indicaţiile şi contraindicaţiile apelor minerale folosite la îmbăiere, precum şi în ce cure se utilizează (…) Asociaţia deţine astfel de centre şi în alte localităţi din judeţ, prin urmare a fost consiliată şi i s-a pus în vedere că folosirea termenului balnear în acest caz reprezintă reclamă mincinoasă’, a spus Mircea Diacon.

El a menţionat că a sugerat conducerii asociaţiei să schimbe titulatura acestor centre balneare în baze de recreere şi tratament.

Tot în urma unui control, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Covasna a amendat cu 3.000 de lei proprietarul unei pensiuni din oraşul Întorsura Buzăului care nu avea autorizaţie de funcţionare şi a dispus închiderea temporară a acesteia.

În urmă cu câteva zile, comisarii au închis două tabere neautorizate din judeţul Covasna, aflate în localităţile Cătruşa, comuna Poian şi Ozunca Băi, comuna Băţani, unde erau cazaţi aproape 90 de tineri, iar proprietarii acestora au fost sancţionaţi cu 5.000, respectiv 1.000 de lei.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail