Cele două eleve din judeţ care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat 2014 au fost premiate ieri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, în cadrul unei videoconferinţe organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Absolvenţii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, au fost premiaţi ieri, conform Hotărârii de Guvern adoptate de Guvern în şedinţa de săptămâna trecută, din 9 iulie. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă, la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale, în prezenţa domnului  Ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, şi la sediul Inspectoratelor Şcolare. Premiile înmânate absolvenţilor au constat în diplome şi bani – 2.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a VIII-a şi 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a XII-a.

În judeţul nostru, două eleve au obţinut media maximă la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat de anul acesta, ambele fiind de la Colegiul Naţional « Mihai Viteazul » din Sfântu Gheorghe. Este vorba despre Ioana Bogdana Munteanu (absolventă a clasei a VIII-a A) şi despre Patricia Silvia Mihalca (absolventă a clasei a XII-a C).

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna au participat ieri la festivitate, alături de inspectorul şcolar general, doamna Keresztely Irma şi inspectorul şcolar general adjunct, doamna Rădiţa Palela, cele două eleve premiate şi directorul Colegiului Naţional « Mihai Viteazul », doamna Luminiţa Curceanu, dar şi părinţi. Cele două absolvente, Ioana – Bogdana Munteanu şi Patricia Silvia Mihalca, au primit premiile şi au fost felicitate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna :

 « Sunt foarte mândră că avem două eleve în judeţul Covasna, care la cele două examene naţionale – Evaluarea Naţională şi Bacalaureat- au reuşit să atingă performanţa frumoasă de a lua media 10», a declarat inspectorul general, doamna Keresztely Irma.

« Vă felicităm pentru că faceţi onoare atât şcolii cât şi judeţului. Suntem mândri de astfel de elevi şi să sperăm că în anii care urmează vor fi şi mai mulţi elevi care vor lua calea aceasta. Vă urăm să aveţi în continuare performanţe frumoase şi în ceea ce urmează ! », le-a spus celor două eleve doamna inspector general.

«Sunt bucuroasă că astăzi au primit răsplata muncii lor două furnicuţe din şcoala românească. A fost dovada vie a ceea ce înseamnă colaborare profesor, elev, familie! Avem confirmarea  că există excelenţă în judeţul Covasna ”, a declarat ieri, inspectorul şcolar adjunct, doamna Rădiţa Palela, care a precizat că, în calitate de consilier local intenţionează să depună un proiect de hotărâre în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, prin care cele două eleve să fie recompensate de CL: „Am să iniţiez un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care aceste domnişoare să primească un premiu din partea Consiliului Local, ca o recunoaştere a muncii lor în băncile de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul”, a spus doamna Rădiţa Palela.

***

Ioana -Bogdana Munteanu, eleva care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, ne-a spus că va continua studiile la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, la clasa de matematică – informatică, informatică intensiv. Patricia – Silvia Mihalca a obţinut media 10 la Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2014. Patricia a absolvit clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, la specializarea „Filologie” şi îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Medicină din Târgu Mureş. În curând, tânăra va susţine examenul de admitere.

 ***

În şedinţa de miercuri, 9 iulie, Guvernul României a adoptat Hotărârea de Guvern prin care se acordă premii în bani tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2014, respectiv la Bacalaureat 2014.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, la nivel naţional, anul acesta, la Evaluarea Naţională s-au înregistrat 225 medii de 10, iar la Bacalaureat, 108 medii de 10.” Este al doilea an când Guvernul României onorează performanţa elevilor români la examenele naţionale. Spre deosebire, însă, de anul 2013, când au fost premiaţi doar absolvenţii care au obţinut media 10 la Bacalaureat, în acest an, sunt incluşi şi absolvenţii care au reuşit să încheie Evaluarea Naţională cu media 10”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Lista nominală a absolvenţilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a cu media 10 la examenele naţionale din 2014 poate fi consultată pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro, la secţiunea „comunicate de presă”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail