Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe a demarat acţiunea pentru înfiinţarea unei secţii de înot la Sfântu Gheorghe.

Directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia a anunţat ieri demararea acţiunii de înfiinţare a unei secţii de înot în cardul Clubului Sportiv, prin depunerea unei adrese la Ministerul Tineretului şi Sportului. Planurile direcţiunii CSM include un parteriat cu Clubul Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe, care în momentul de faţă are tineri sportivi câştigători de medalii la concursuri naţionale şi internaţionale. „Noi am făcut adresa către Minister pentru înfiinţarea acestei secţii,  şi  acum aşteptăm răspuns; nu depinde de noi. Anul acesta, nefiind buget vom încerca să sprijinim CS Ciprian Sfântu Gheorghe cu o sumă, la rectificarea bugetară să vedem ce bani vom primi, şi vom face anul acesta un contract de colaborare”, a spus directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia.

Principalul scop de înfiinţare a noii secţii în cadrul CSM este acela de a veni în ajutorul micilor sportivi, de a le asigura condiţiile de antrenament şi de a-i susţine financiar, deoarece toate cheltuielile pe care aceşti sportivi le au cu deplasările şi antrenamentele sunt suportate de către familiile acestora. Cele mai mari cheltuieli pe care le înregistrează un sportiv înotător sunt la plata bazinului în care se antrenează. Urmează cantonamentele, care pentru înotătorii campioni din Sfântu Gheorghe nu există, sau sunt foarte rare, tot din lipsa banilor. „Performanţa implică nu numai mult efort, dar şi costuri financiare. Nu le mai poţi suporta, nici măcar ca părinte. Sunt atâtea deplasări, sunt atâtea pregătiri. Începând de la deplasări la competiţii, până la cantonamente, echipament, intrarea la bazin, care este primordială. Nu poţi să duci performanţă uitându-te la televizor. Loturile României şi cluburile  merg în fiecare an în câte două săptămâni în cantonament. Păi noi nu ne permitem să stăm atâtea zile. (…) La ultima competiţie din Austria am văzut lotul austriac. Ei înoată 4 ore dimineaţa şi 4 ore după-masa. Noi înotăm 2 ore după-masă, iar cu juniorii am înotat şi dimineaţă miercuri şi vineri”, a spus antrenorul Ciprian Grosu. Din păcate, Clubul Sportiv Ciprian primeşte anual doar 2.500 de lei de la Coniliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, o sumă mult prea mică pentru susţinerea copiilor, pe o perioadă atât de mare.

Şi directorul CSM  a căutat înţlegere la edilii oraşului, care, de altfel, au în subordine bazinul de înot, însă momentan răspunsul a fost acelaşi pe care l-a primit şi antrenorul sportivilor înotători. „Eu am avut o discuţie şi cu primarul pe acest subiect, să nu se mai ia bani pentru abonamentele la piscină pentru copiii sportivi,  şi dânsul a venit cu argumentul că sunt foarte multe cheltuieli, dar încercăm să îi ajutăm noi, să nu mai plătească”, a declarat George Carcadia.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail