Tabăra de la Pădureni, una dintre cele cinci tabere ale judeţului Covasna, este la mare căutare în  această vară, locurile  fiind ocupate  în proporţie foarte mare.

Tabăra, ce dispune de 86 până la 105 de locuri, a primit elevi începând cu 6 iunie a.c., urmând să-şi încheie sezonul odată cu începerea şcolii, pe 15 septembrie.

Printre cele mai de seamă tabere ce au avut loc la Pădureni, directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport, Marian Ştiopu, a amintit Tabăra de Matematică din Braşov care s-a terminat duminică. Începând cu 28 iulie, Tabăra de la Pădureni va găzdui copii de pe întreg teritoriul Europei, în cunoscuta Tabără Internaţională „Kiwanis”.

„Vor veni 70 de persoane, însă 10 dintre ele au ales să se cazeze în altă parte. Sunt locuri, dar aşa au ales. Probabil că acolo condiţiile sunt de 5 stele. Vin personalităţi, gen copii de consul. Elveţia trimite vreo 7, Germania vreo 6, Austria, şi ei vreo 6, Ungaria, Polonia, toată zona de Europa vine aici. Vor fi trei ediţii consecutive care se vor desfăşura la Pădureni”, a declarat Marian Ştiopu.

“Kiwanis este o asociaţie alcătuită din bărbaţi şi femei, voluntari, responsabili şi de bună credinţă care doresc să construiască  împreună o comunitate umană mai bună ”, se arată pe pagina oficială. Scopul acestei asociaţii este de a ajuta tinerii talentaţi cu o situaţie materială precară.  Asociaţia este prezentă în  100 de ţări, cu peste 600.000 de membri.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail